Potet og purresuppe

Dette er en suppe som hele familien liker. Det er slik at noen er mindre glad i suppe enn andre, men denne går gjennom sensuren.

Første gang jeg spiste potet og purresuppe, var i Soho i London for over 25 år siden(!), da vi fant ut at vi skulle ha nattmat. Fantastisk godt!

Veldig lett å lage, fungerer også bra til oppvarming. Suppen tåler veldig godt litt omtrentlige mål, om en ikke husker/har alt som trengs.

 

Ingredienser:

Suppe:

Ghee eller olivenolje til steking

1 løk

1-2 fedd hvitløk

4-5 poteter

1 purre

1 l vann ca

1 ts god buljong

Salt og pepper

Chilli om ønskelig

 

Linser:

De linsene du ønsker. I den mengden du ønsker. Det kan passe med 2 dl linser til denne porsjonen, kok etter anvisning på pakken. Her er det brukt Belgur – linser. De er faste og fine, jeg liker de godt. I tillegg så er det like kort koketid på dem, som å koke suppen, så det passer perfekt.

 

Basilikumolje:

1 pk/1/2 plante frisk basilikum

Olivenolje, 4-6 ss.

Salt

 

Creme fraiche hvis en ønsker

 

Fremgangsmåte:

Suppe:

Stek opphakket løk og hvitløk i ghee eller olje i en gryte. Tilsett hakket purre, og poteter i skiver. La det hele steke sammen. Vær obs at det ikke skal bli brunt, for da blir suppen også brun.

Tilsett ca 1 liter vann, enten kald eller kokende, avhengig av hvor god tid du har. Kok grønnsakene møre.

Blend det hele med en stavmikser eller i en blender.

Tilsett 1 dl kremfløte. 

Basilikumolje:

Blend basilikum og olje og salt i en blender, til det hele blir en olje med en fantastisk flott grønnfarge.

 

Hvis du har dårlig tid, kan basilikumen tilsettes rett i suppen istedenfor å lage oljen. Da blendes basilikumen med de andre ingrediensene. Suppen smaker også veldig godt slik.

 

Suppen serveres i skåler, med linser, basilikumolje, evt. creme fraiche og eks lyst speltbrød med rug. Dette er et fullverdig måltid, med alt en trenger av proteiner, fett, karbohydrater og alt det der.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*