Potet og purresuppe
Dette er en suppe som hele familien liker. Det er slik at noen er mindre glad i suppe enn andre, men denne går gjennom sensuren.
Første gang jeg spiste potet og purresuppe, var i Soho i London for over 25 år siden(!), da vi fant ut at vi skulle ha nattmat. Fantastisk godt!
Veldig lett å lage, fungerer også bra til oppvarming. Suppen tåler veldig godt litt omtrentlige mål, om en ikke husker/har alt som trengs.
Ingredienser:
Suppe:
Ghee eller olivenolje til steking
1 løk
1-2 fedd hvitløk
4-5 poteter
1 purre
1 l vann ca
1 ts god buljong
Salt og pepper
Chilli om ønskelig
Linser:
De linsene du ønsker. I den mengden du ønsker. Det kan passe med 2 dl linser til denne porsjonen, kok etter anvisning på pakken. Her er det brukt Belgur – linser. De er faste og fine, jeg liker de godt. I tillegg så er det like kort koketid på dem, som å koke suppen, så det passer perfekt.
Basilikumolje:
1 pk/1/2 plante frisk basilikum
Olivenolje, 4-6 ss.
Salt
Creme fraiche hvis en ønsker
Fremgangsmåte:
Suppe:
Stek opphakket løk og hvitløk i ghee eller olje i en gryte. Tilsett hakket purre, og poteter i skiver. La det hele steke sammen. Vær obs at det ikke skal bli brunt, for da blir suppen også brun.
Tilsett ca 1 liter vann, enten kald eller kokende, avhengig av hvor god tid du har. Kok grønnsakene møre.
Blend det hele med en stavmikser eller i en blender.
Basilikumolje:
Blend basilikum og olje og salt i en blender, til det hele blir en olje med en fantastisk flott grønnfarge.
Hvis du har dårlig tid, kan basilikumen tilsettes rett i suppen istedenfor å lage oljen. Da blendes basilikumen med de andre ingrediensene. Suppen smaker også veldig godt slik.
Suppen serveres i skåler, med linser, basilikumolje, evt. creme fraiche og eks lyst speltbrød med rug. Dette er et fullverdig måltid, med alt en trenger av proteiner, fett, karbohydrater og alt det der.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!