Spinatpannekaker med feta og råkost

Denne retten er inspirert av en wrap de har på Matmagasinet i Stavanger. Pannekakerøre lages i blender, tilsetter en haug med spinat som blendes, og gjør pannekakene…. grønne.

 

Det kan sies at ungene var ikke overbegeistret, og ville nok helst ønsket at pannekakene så ut som vanlig, og at de ble servert med blåbær. Jeg likte det imidlertid godt – det teller jo noe.

 

Ingredienser:

Pannekakerøre + 2 never spinat

Fyll:

3 gulrøtter

3 rødbeter

1 squash

1 agurk

½ bunt vårløk

1 pakke fetaost

½ pakke oppblåste krydrete maiskorn (selges ofte sammen med nøtter og tørket frukt)

 

spinatpannekake-med-rakost

Fremgangsmåte:

Bland pannekakerøre i en blender. Tilsett to never med spinat, blend til alt er oppløst. Det er lurt å ha en litt tynn røre.

Jeg har ikke oppskrift på pannekakerøre; jeg blander 4 egg, noen ss smeltet smør, melk, siktet speltmel og gjerne litt salt, før spinat tilsettes. En kan skifte ut melk med havremelk om en ønsker vegansk versjon. Eller bruk din egen oppskrift.

 

Pannekakene stekes.

Gulrøtter, squash, agurk og rødbeter rives fint. Vårløk hakkes, og fetaost smuldres i små og større biter.

Legg alt på pannekaken, toppet med de sprø maisbitene. Det kan være like lett å spise dette som en pizza, istedenfor å jobbe hardt for å rulle alt sammen.

 

Denne retten MÅ gi god samvittighet – og aller mest en god følelse i kroppen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*