Salat med puy-linser, feta, avokado og yoghurtdressing
Denne salaten inneholder puy-linser. Dette kan være rester fra en middag, eller at en koker opp puy-linser for å ha liggende til forskjellige retter i løpet av noen dager. Veldig praktisk.
En salat en får masse proteiner, og en trenger ikke brød ved siden av.
Ingredienser:
til en person
4 blad crispi-salat
Puy linser
1 avokado
¼ agurk
6 små tomater
½ hakket paprika i forskjellige farger
1/3 pk fetaost
5 ss gresskarfrø
olivenolje
sitron
salt, pepper
Fremgangsmåte:
Legg crispisalaten i en skål. Hell over litt olivenolje, salt og pepper. Legg på oppkuttet agurk, paprika, småtomater og avokado, samt puy-linser*. Sitronsaft på avokadoen. Del fetaost i terninger eller strø i biter. Hell over yoghurtdressing**. Strø gresskarfrø over.
*Puy-linser:
Puy-linser kan en koke når som helst og ha stående i kjøleskapet. Tilsett puy-linser i mye kokende vann, la koke til de er møre, ca 20 min. Sil, legg tilbake i gryten, og tilsett god olivenolje og salt.
**Yoghurtdressing:
Tine yoghurt
Hakket mynte
Sitronsaft
Salt, pepper
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!