Hva skal jeg begynne på når jeg har yogaerfaring?

Dette er det flere som spør om.

 

Hvis du har gått til sertifisert Iyengar yoga lærer, vil du antagelig selv vite hvilket kurs du vil gå på. Fordi denne utdannelsen har en stabil struktur for å få alle nybegynnere på et felles grunn-nivå. Ikke nødvendigvis for at da klarer du «så mye», men du vil ha en oppfatning om hvor du står – og hva du trenger.

 

Andre yogaretninger bygges opp på veldig mange forskjellige måter.

 

Derfor ønsker vi at om du kommer fra en annen yogaretning, så begynner du på Yoga 1 kurs hos oss.

 

Betyr det at det jeg har lært er ingenting verd?

 

NEI! På ingen måte.

 

Når du kommer fra en annen yogaretning har du garantert lært masse bra, og har med deg mye bra erfaring. Dette vil komme deg til gode, ingen tvil om det.

 

På samme måte vil du ha nytte av din erfaring om du har drevet med idrett, med fordeler om du har konkurrert, fordeler om du ikke har konkurrert. Du vil ha fordel om du er flink til å konsentrere deg over tid, du vil ha fordel om du tar ting raskt. Du vil ha fordel om du trenger litt tid, for da «sitter det».

 

Du vil ha fordel om du har veldig liten erfaring – for da starter du med blanke kort. Du vil ha fordel om du har erfaring, for da kan du bruke erfaringen din positivt i din progresjon.

 

Men en ting er viktig;

Du må ha lyst til å lære.

Tro det eller ei, så er det noen som går på kurs, som helst bare vil få bekreftet AT de kan, og ikke vil lære nytt. I Iyengar yoga, er meningen at en skal lære nytt.  Hele tiden.

 

Kroppen forandrer seg – da må vi lære på nytt – igjen.

 

Trenger jeg Iyengar yoga for å bli spirituell?

 

Nei. Du trenger i teorien ingenting for å bli spirituell.

 

(Jeg går ikke mer inn på hva er «spirituell» -det kan tolkes på utrolig mange måter.)

 

Iyengar yoga er helt genialt når det kommer til å lære om seg selv. Og når en lærer om seg selv, lærer en om de rundt seg.

 

Tenk at du går i en skoleklasse. Du kjenner sidemannen. Etter hvert kjenner du fler og flere i klassen. Etter hvert kjenner du gjerne de i klassen så godt at du kjenner både de gode og de dårlige sidene. Etter enda en stund klarer du å se kun det gode i alle i klassen.

 

På samme måte er det med oss selv. Så, når vi begynner å se på oss selv, ser vi litt og litt, så liker vi ikke alt det vi ser. De fleste stopper da, og lever videre som før.  Og slutter på yoga. Men når vi da går inn og ser på disse sidene, vil en lære en å kjenne, lære å håndtere de forskjellige sidene på den beste måten, og så setter en pris på de gode sidene. De dårlige blir dempet – som med elevene i skoleklassen.

 

Det som er så genialt med Iyengar yoga – er at vi gjør akkurat dette – med kroppen. Vi får status på hva vi er – og så begynner vi jobbingen. Etter hvert vil kroppen virke bedre og bedre, for vi håndterer både de gode og de dårlige sidene, der de dårlige blir mer og mer nøytralisert, og de gode får vokse. Etter hvert er ikke kroppen «skrikende» på sine vondter, men nøytral. Da kan vi se mer og mer på oss selv – vårt sinn – på en tilsvarende måte. Også fordi vi jobbet med sinnet da vi jobbet med kroppen!

 

Poenget er at vi bruker kroppen – med Iyengar yoga metoden – til å lære oss selv å kjenne.

 

Det er fantastisk at istedenfor at vi må tenke oss gjennom alt – som er veldig vanskelig – er yogaen slik at kroppen gir ærlig svar – hele tiden.

 

Synes du dette høres spennende ut håper vi at du melder deg på kurs hos oss!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*