De sier det er vanskeligere å drive Maijazz. Vi stiller oss bak og sier det samme.

Det var en artikkel i Stavanger Aftenblad jeg synes resonerte godt med oss.

Maijazz er i disse dager, jeg synes det er en fantastisk festival.

Maijazz og YogaYoga har masse til felles – vi ønsker begge å tilby noe unikt og bra til de som kommer til oss. Det er grunntanken for begge.

Nå er jeg en heldig konsertgjenger, og for mange år siden var jeg med i teamet der i mange år. Det var gøy!

Jeg har god erfaring med å drive marginale organisasjoner, fra Folken, studentUGÅ, osv osv, – og YogaYoga. Det Hasse Andersen sier om Maijazz  er som jeg selv skulle sagt for YogaYoga.

Her drar jeg frem noen av Hasse sine poeng:

«Publikum er kresne, verden er mindre, økonomien trangere og konkurransen er tøffere. Jo, å drive Maijazz på 31. året er en vanskelig øvelse, mener festivalsjef Per Hasse Andersen.»

Uten tvil.

 • Verden er mindre (yoga finnes på internett….)
 • Økonomien trangere = Stavangerområdet
 • og konkurransen er tøffere (hvor mange tilbud – på alt – har vi nå sammenlignet med 15 år siden? En heeel haug)

Om de faste inntektene sier Hasse:

«Sponsorer som forsvant

Særlig de siste 6–7–8 årene har Maijazz fått merke at sponsorpengene ikke sitter like løst som de en gang gjorde. Disse private pengene utgjorde en viktig og forholdsvis stor del av budsjettene. I løpet av noen år forsvant en rekke større sponsoravtaler.»

Vi mistet også mange bedriftsoppdrag for noen år siden. Disse oppdragene var en solid base for oss, som ga oss verdifull forutsigbarhet. Klart at slike endringer krever omlegging. Endringer har vi gjort, og endringer fortsetter vi med. Vi hadde rundt 100 oppdrag i bedrifter i uken!  Da vi fortalte det til våre internasjonale yogavenner, skjønte de ikke at det var mulig. Klart vi har vært heldige! Det har også gjort at vi har hatt muligheten til å bygge oss opp, fordype oss, og utvikle oss videre faglig. Kjempegøy! (Og bedriftene var jo heldige som har yoga fra oss, må jo nevnes).

Aftenbladet-journalisten spør:

«– Er det vanskeligere å drive Maijazz i dag enn for 10–15–20 år siden?

– Ja, det vil jeg si. Vi har i alle fall flere og større utfordringer nå. Bare tenk på hvor mye Stavanger og verden har forandret seg. Publikum har et veldig stort konserttilbud, både her i byen og når de reiser rundt i verden. Det stiller store krav til oss som arrangører. Publikum er kresne, og det skal de være. Så er det opp til oss å levere.»

Det er som å beskrive oss. YogaYoga har vært i over 15 år – klart masse har forandret seg!

Verden har forandret seg. Folk sine hverdager har forandret seg. Vi skal tilby yoga i en tid der alt skal skje fortere, være mer tilgjengelig, og phu – det er vanskelig å følge med!

Før var  vi en av de få plassene som tilbød yoga. Nå er det masse yoga rundt forbi, i tillegg til alle tilbudene som er på det store internettet. Hvis vi legger til andre typer treningstilbud (ikke det at vi mener det er relevant å sammenligne oss, verken med dem, online yoga, eller annen type yoga, men you know) så er det en jungel av tilbud der ute.

Vi har kun en vei å gå, og det er å bli bedre på det vi driver med. Ingen andre har det vi har. Vår yoga er basert på kunnskap, og å hele tiden tilegne seg ny kunnskap. Gjennom

 • egenpraksis (først og fremst, og gjerne hver dag i flere timer)
 • undervisning
 • kommunikasjon med elever for å finne rett fremgang og løsning
 • studier av filosofi, fysiologi, anatomi, osv osv.
 • eksamener – alltid en ny å sikte mot
 • samarbeid med hverandre som lærere
 • å gå på kurs, teacher training

Vi er, og kommer til å fortsette med å være en nisje.

Bra for elevene, og bra for oss!

Jeg er kjempetakknemlig for at jeg kan ha dette som jobb – for nå – og jeg får oppleve å ha en betydningsfull jobb – hver dag.

Hva holder en gående?

Først og fremst egenpraksis. Hadde jeg ikke hatt gleden av å gjøre så mye yoga som jeg gjør – så hadde nok piften gått ut av meg for lenge siden.

Velkommen på yoga!

Vi håper at dere vil være med oss videre!

Og husk å gå på Maijazz! Heldige oss som har den festivalen.

 

1 svar
 1. Kirsti
  Kirsti says:

  Det er ett fantastisk tilbud, spesielt liker jeg de internasjonale lærerne som kommer på besøk. Fortsett med det, og gjerne utvid det tilbudet. Unikt i Stavanger så langt jeg vet 🙂

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*