Sannheten om boken «Light on yoga»

I går fikk vi noe av historien til «Light on yoga».   

 

«The content of “Light on Yoga” did not get him contentment, but the receiving of “Light on Yoga” gave him contentment”.

Prashant Iyengar


Det var overveldende hvor stor respons boken fikk over hele verden. Derfor fortsatte BKS Iyengar å skrive resten av livet. Det var jo så mye mer å si!

 

«Light on Yoga» ble ferdig på midten av 50-tallet. Den kom derimot ut først i 1966. Som sønnen Prashant sa «han har aldri undervist basert på Light on Yoga». Han var jo langt forbi. Selv om boken er ganske så avansert for de fleste.

 

Når en sier at «Light on Yoga» er ansett for yogaens bibel, så er det riktig, vil vi mene. Men det er bare så vidt starten på Iyengar yoga.

I går sammenlignet de BKS Iyengar med en elefant. En person står ved foten til elefanten og sier at «dette er BKS Iyengar». En annen sitter på nakken til elefanten og sier «dette er BKS Iyengar». Begge deler er riktig. Men begge ser bare en liten del av sannheten.

Når folk sier at de er «Iyengar yoga inspirert», eller «er interessert i mange yogaretninger» eller nevner «jeg følger xxx Iyengar lærer» så vet de antagelig ikke hvor lite de vet. De gjør det sikkert i god tro. 

 

Faget er så stort, at en har verken lov å bruke Iyengar navnet, eller si at en underviser Iyengar yoga uten å være sertifisert. Av den enkle grunnen at dette har blitt misbrukt så mye i flere tiår. 

 

«Light on yoga» var ment for hjemmebruk slik jeg forstår. En Iyengar yoga time er så mye mer. Det er ferskvare, rett og slett.

 

Nivået på 100 års jubileet er skyhøyt, sammenlignet med en yogaklasse, for å si det mildt. Prahshant, BKS Iyengar sin sønn er kjent for å være filosofien i familien. For meg har det vært helt fantastisk å få fem dager med hans undervisning, det er inspirerende til å fortsette til «det evige». Jeg ville ikke trodd at jeg ville få tilgang til så dyp undervisning i filosofi.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*