Min favorittstilling – i min favorittvariasjon

vip-kar-6Viparita Karani er nok min favorittstilling. Jeg ville selvsagt aldri valgt bare en stilling, men denne er så utrolig behagelig, og den gjør så godt for meg. Dette er en stilling som passer bra å gjøre helt for seg selv. Brystløftet gjør at en blir glad.  Kroppen er opp-ned gjør at en roer seg ned. Stillingen gjør at vi får ny energi. Kan det bli bedre enn det???

Jeg pleier å si på yogatimer jeg underviser at

 

Har du ti minutter til å hvile, legg deg i denne stillingen istedenfor å sove i ti minutter.

 

Jeg føler meg som et nyt menneske etter denne stillingen. Jeg setter tidtaking på 5-15 minutter – og plutselig er det hele over. Og jeg føler meg myyye bedre.

 

Helt subjektivt så mener jeg at denne stillingen hjelper mot alt.

 

Denne stillingen kan gjøres med forskjellige høyder under baken. Her viser jeg hvordan vi kommer inn i stillingen om vi har mye høyde under baken. Fordelen med mye høyde er at vi får mer løft i brystet, vi får en mer vertikal inversjon, og ryggsøylen får dermed bli mer vertikal. Mer blodsirkulasjon til hjernen er alltid kjærkomment til en som vil være skarp og konsentrert 🙂

 

Fremgangsmåte:

Det er som du stuper kråke. Husk bare å ikke stopp opp underveis– en del folk har tendens til å ta seg en pause (!) i det øyeblikket de kun har toppen av hodet i gulvet. Det er IKKE meningen.

Når du har «landet» skal det føles behagelig. Om du føler at du «renner bort fra veggen» betyr det at du har for mye høyde, eller at baken din skulle vært nærmere veggen. Skli ned og prøv igjen.

MERK: Du gjør øvelsen på eget ansvar.

Alternativene å gjøre stillingen på er mange. Ønsker du ikke så mye høyde, se beskrivelsen her med mindre høyde.

Lykke til!

PS Her er det brukt yogamatte, fire flate blokker, en bolster, og et teppe. Teppet er bra for å kunne skli seg inn i stillingen, samt at det er godt og mykt. Bruk det du har for hånden. Det er høyden som teller – ikke hva slags utstyr som bygger høyden.

PPS Bildene er tatt i våre yogalokaler i Stavanger i Løkkeveien 99. Velkommen på time!

vip-kar-1vip-kar-2vip-kar-3vip-kar-4vip-kar-5vip-kar-6

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*