Brokkolipai og havre
Næringsrik vegetarmiddag. Alt kan spises enten varmt eller kaldt.
Paibunn:
100 gram smør
2,5 dl mel, gjerne blanding av spelt og grov rug
Litt rom eller konjakk (kan erstattes med vann)
Fyll:
1 brokkoli
4-5 egg
2 dl melk
Salt, pepper
Revet ost, så mye du ønsker, gjerne cheddar
Havre:
Mathavre (selges på eks Meny, merket «Go green»)
Olivenolje
Urter, eks basillikum
Salt, pepper
Fremgangsmåte:
Legg brokkoli i kaldt salt vann, for å få ut uønskede dyr – om det skulle være noen.
Bland ingrediensene til paibunn, trykk ut i en paiform. Stek i 10 min på 180 grader.
Bland egg, melk, salt og pepper.
Legg oppdelt brokkoli i paibunnen, hell over eggestanden. Legg over revet ost.
Stek i 30-40 minutter.
Dette er en relativt sunn pai, den er stappfull med brokkoli. Du kan gjøre den mer usunn (og bedre?) med å erstatte melk med fløte.
Mathavre kokes som anvist på pakken. Som linser, byggryn, og andre «alternative proteinkilder», smaker dette tørt. For å få god smak, gjør følgende: Når havren er kokt, sil den, og bland den med en god olivenolje, frisk basilikum (eller andre urter), salt og pepper.
Serveres med salat. På bildet er det økologisk issalat, avocado, agurk og paprika.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!