Brokkolipai og havre

Næringsrik vegetarmiddag. Alt kan spises enten varmt eller kaldt.

brokkolipai-og-havre

Paibunn:

100 gram smør

2,5 dl mel, gjerne blanding av spelt og grov rug

Litt rom eller konjakk (kan erstattes med vann)

 

Fyll:

1 brokkoli

4-5 egg

2 dl melk

Salt, pepper

Revet ost, så mye du ønsker, gjerne cheddar

 

Havre:

Mathavre (selges på eks Meny, merket «Go green»)

Olivenolje

Urter, eks basillikum

Salt, pepper

 

Fremgangsmåte:

Legg brokkoli i kaldt salt vann, for å få ut uønskede dyr – om det skulle være noen.

Bland ingrediensene til paibunn, trykk ut i en paiform. Stek i 10 min på 180 grader.

Bland egg, melk, salt og pepper.

Legg oppdelt brokkoli i paibunnen, hell over eggestanden. Legg over revet ost.

Stek i 30-40 minutter.

Dette er en relativt sunn pai, den er stappfull med brokkoli. Du kan gjøre den mer usunn (og bedre?) med å erstatte melk med fløte.

Mathavre kokes som anvist på pakken. Som linser, byggryn, og andre «alternative proteinkilder», smaker dette tørt. For å få god smak, gjør følgende: Når havren er kokt, sil den, og bland den med en god olivenolje, frisk basilikum (eller andre urter), salt og pepper.

Serveres med salat. På bildet er det økologisk issalat, avocado, agurk og paprika.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*