«Pølser er fremtidens sigaretter»

I dag var det en bra sak i VG. Se her

En av Tysklands pølseprodusenter, Rügenwalder Mülle, begynte å lage vegetarpølser for to år siden, og det er nå 1/5 av deres produksjon, tilsvarende 1,9 milliarder i omsetning.

Dette er virkelig gode nyheter.

Andelen vegetarianere har ikke økt i Norge, i følge artikkelen i VG. Et godt bidrag er å spise mindre kjøtt, og mer vegetar. Alle må ikke bli vegetarianere.

Jeg har visst lenge at Tyskland ligger langt fremme i forhold til oss, når det gjelder bevissthet om egen helse. Jeg har hørt masse om hvordan tyske leger bruker alternativer til medisiner i en rekke tilfeller. I tillegg har Ayurveda blitt veldig populært i Tyskland, og det er en rekke utdannelser og utvekslinger med indiske Ayurvedaleger. Stor forskjell fra Norge.

Mange synes det er vanskelig å gjøre endringer.

 

Hvis en ønsker å spise mindre kjøtt, og mer vegetar, kan en prøve følgende råd:

 

  • Husk at smaken kommer ofte fra kombinasjonen fett og krydder.polse-1

Hvis en skal erstatte pølser med vegetar, ikke gjør middagen fettfri. Det blir trist å spise en fettfri salat om en tenker på pølse mens en spiser. En pølse smaker godt blant annet fordi det er en god miks av fett og krydder. Vær derfor raus med eks olivenolje, ost, nøtter og krydder/urter når du lager vegetarmat.

 

  • Kjøp gjerne vegetarpølser eller vegetarburgere.

Jeg har aldri likt dette så godt. For det er ikke kjøtt, det smaker ikke kjøtt. Men noen synes det er godt. Det blir en ”snill” tilvenning for de som liker dette. Man trenger ikke endre annet enn akkurat kjøtt-biten i sin vanlige middag.

 

  • Bruk oppskrifter på denne bloggen.

Oppskriftene på bloggen har alle ”erstatninger” for kjøtt. På den måten at måltidet skal inneholde nok proteiner og fett, og generelt være næringsmesig greit sammensatt.

 

Jeg synes dette er det viktigste rådet å gi:

La barna spise vegetar regelmessig

Lær opp barna til at middag ikke MÅ inneholde kjøtt eller fisk. Vi er deres rollemodeller. Det er synd om barna ikke vil spise vegetar om ti år, for de var opplært slik hjemmefra.

 

Lykke til! For som de sier i det tyske pølsefirmaet Rügenwalder Mülle:

«Pølser er fremtidens sigaretter»

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*