Rabarbrasaftstsaft – og verdens beste rabarbrasnacks
Noen sier at en skal bruke rabarbra kun frem til St. Hans. Andre sier at så lenge rabarbraen er ny, og ikke har stått i ukesvis i jorden, vil den være helt fin. Jeg er av den siste oppfattingen, gjerne siden jeg liker rabarbra veldig godt.
Rabarbra går under «bitter» smak i Ayurveda. Dette er supert om sommeren, for bitter smak roer Pitta. Sommer er Pitta-årstid, så Pitta er høyere for oss alle. Om du ikke fulgte denne logiske rekken; never mind. Rabarbra er en sesong-plante, og må brukes!
Ingredienser:
2 kg rabarbra
3 liter vann
2 kg sukker
2 sitroner i skiver
Fremgangsmåte:
Ha oppkuttet rabarbra, og sitron i en stor krukke/gryte/bolle.
Kok opp vannet med sukker.
Hell vannet over rabarbraen og sitronene.
La stå kjølig i tre døgn, rør gjerne om en gang til dagen.
Holder en stund i kjøleskap, men bør fryses ned. Da blir det som en sirup, så du slipper å fryse i porsjoner, for du kan ta ut ønsket mengde med en skje el l.
Fantastisk godt!
Møre, søte rabarbrabiter.
Rabarbraen som har ligget i sukkerlake i tre dager smaker fantastisk godt! Det smaker også veldig likt rabarbrabitene vi fikk i en fantastisk rabarbradessert vi fikk på RE-NAA.
NB! Jeg laget rabarbrasaft av to forskjellige typer rabarbra, en som er mer grønn, og en som er veldig rød. Den røde rabarbraen var ikke god som rabarbrasnacks; den smakte melent. Den grønne var veldig god.
Vi laget en dessert av rabarbrasnacks, rabarbrakake, sjokolademousse og rabarbrasaft. Kan anbefales!
PS husk at alt er stappet med sukker 🙂
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!