Rabarbrasaftstsaft – og verdens beste rabarbrasnacks

Noen sier at en skal bruke rabarbra kun frem til St. Hans. Andre sier at så lenge rabarbraen er ny, og ikke har stått i ukesvis i jorden,  rabarbrasaft-2vil den være helt fin. Jeg er av den siste oppfattingen, gjerne siden jeg liker rabarbra veldig godt.

Rabarbra går under «bitter» smak i Ayurveda. Dette er supert om sommeren, for bitter smak roer Pitta. Sommer er Pitta-årstid, så Pitta er høyere for oss alle. Om du ikke fulgte denne logiske rekken; never mind. Rabarbra er en sesong-plante, og må brukes!

 

Ingredienser:

2 kg rabarbra

3 liter vann

2 kg sukker

2 sitroner i skiver

 

Fremgangsmåte:

Ha oppkuttet rabarbra, og sitron i en stor krukke/gryte/bolle.

Kok opp vannet med sukker.

Hell vannet over rabarbraen og sitronene.

La stå kjølig i tre døgn, rør gjerne om en gang til dagen.

Holder en stund i kjøleskap, men bør fryses ned. Da blir det som en sirup, så du slipper å fryse i porsjoner, for du kan ta ut ønsket mengde med en skje el l.

Fantastisk godt!

 

Rabarbrasnacks: rabarbrasaft-1

Møre, søte rabarbrabiter.

Rabarbraen som har ligget i sukkerlake i tre dager smaker fantastisk godt! Det smaker også veldig likt rabarbrabitene vi fikk i en fantastisk rabarbradessert vi fikk på RE-NAA.

NB! Jeg laget rabarbrasaft av to forskjellige typer rabarbra, en som er mer grønn, og en som er veldig rød. Den røde rabarbraen var ikke god som rabarbrasnacks; den smakte melent. Den grønne var veldig god.

Vi laget en dessert av rabarbrasnacks, rabarbrakake, sjokolademousse og rabarbrasaft. Kan anbefales!

 

PS husk at alt er stappet med sukker 🙂

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*