Overlev varmen (om den kommer)! Sommeren er Pitta-sesong.

Sommeren er pitta-sesong. Pitta er en av de tre doshaene, og forbundet med ild (og litt vann). Sommeren er varm, for solen er sterk, njrve-1-650og er altså pitta-sesongen.

Om du er dominert av pitta, kan en varm sommer være utfordrende. Hvis du er en av dem som ikke holder ut varmen, foretrekker skyggen, og er avhengig av å bade for å holde ut på stranden, tyder det på pitta dominans.

Uansett, når årstiden er pitta, er det hensiktsmessig for alle å spise pitta-pasifiserende mat.

Dr Vasant Lad sier:

When pitta is in balance, life is good: you experience unmatched energy and drive, mental clarity, joyfulness, vitality, and strength.

Om pitta er i ubalanse, kan en føle seg sliten (overopphetet), dehydrert, irritabel, få utslett, sur mage, temperament (en eller flere).

En energisk forretningsmann ønsker ikke å sitte i solen og spise sterk mat og drikke alkohol om sommeren. Det blir ild på ild på ild på ild; og det blir etter hvert ganske varmt (!).

For å pasifisere pittaen – og for å fremheve de fantastiske egenskapene nevnt ovenfor – skal en spise mat som er bitter, astringent (sammentrekkende) og søtt. Om maten har to av disse tre kvalitetene, bør en velge denne. En ønsker å unngå mat som er sur, salt og skarp.

Eksempel på mat som er bra for en varm sommerdag:

Epler, pærer, melon, agurk, asparges, artisjokker, brokkoli, basmati ris. Drikk mynte-te istedenfor kaffe. En trenger mindre stimulanse om sommeren; kaffe har større funksjon i kapha-sesongen (vinter og tidlig vår).

Å styre energinivået vårt med mat som dette, er nesten for lett; og dermed fort gjort å undervurdere hvor bra det er. Det enkle er ofte det beste.

Ønsker du å se flere tips, last ned listen for sommerens beste matvarer fra lifespa.com

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*