Ghee – fettet som gjør deg smartere, friskere og gir bedre fordøyelse

Ghee gjør at næringsstoffene i maten vil bli tatt bedre opp i kroppen

Dette er kanskje ett av de viktigste og nyttigste innleggene jeg har skrevet. For Ghee er så bra!

Her skal jeg gi en forklaring på hva Ghee er bra for. Jeg spurte spurte Dr. Sachin M. Sapotdar om hva fordelene med Ghee er. ghee-2

I den gamle filosofien ble det meste av informasjonen laget som vers.

Disse punktene er en opplisting av et vers:

Fordeler med Ghee:

  • Balanserer pitta og vata energier.
  • Øker sirkulasjonen
  • Øker dine vitale krefter, eksempelvis så øker den hukommelsen og arbeidskapasiteten din
  • Mykgjør indre organer
  • Øker kvaliteten på stemmen
  • Gir bedre hud, mer «glødende hud»
  • Stimulerer fordøyelsen din, som de kaller for «digestive fire» eller agni.

Videre fortalte han at den mer vitenskapelige forklaringen er at ghee stimulerer både mikro og makro sirkulasjonen.

Det vil si at sanseorganene sender signalene fra organet til hjernen. Motoriske organ sender signalene fra de perifere organene til hjernen.

For eksempel:

Hvis det blåser. Huden kjenner dette, og sender signaler fra huden til hjernen, som igjen sender signaler til musklene. Disse vil da begynne å produsere varme, med å trekke seg sammen.

Dette blir altså så bra som det kan bli om en bruker Ghee i kostholdet sitt.

  • Alertness is improved
  • Grasping power is improved
  • Memory is improved

Hjernen består av fett. Fett er næring til hjernen. Ayurveda sier at den fineste formen for fett er Ghee. Dette kan være med på å forklare hvorfor hukommelsen blir bedre når man bruker ghee.

 

Ghee oppskrift ghee-1

 

Ghee blir omtalt som verdens fineste form for fett, og den beste ghee lager du selv.

Det kan også kjøpes i noen internasjonale butikker og helsekost, men hjemmelaget er helt klart å foretrekke (jeg klarer ikke den kjøpte, men bruker hjemmelaget hele tiden).

 

Ingredienser:

0.5 kg usaltet smør

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en gryte. La koke på svak varme i ca 15 min. Fra å koke ganske aktivt, vil kokingen bli mer rolig. Da er ghee-en ferdig. La den kjøle seg litt ned før du gjør noe mer.

Ta bort det øverste laget med en skje. Hell det midterste laget over i en krukke el l, og kast det nederste laget, kall det gjerne bunnfallet. Skal du være skikkelig pertentlig, kan du sile det gjennom et klede.

 

Ghee kan stå på kjøkkenbenken, den trenger ikke å stå kaldt. Den holder seg også lenge, siden den ikke inneholder noe vann, kun fett.

Ghee kan brukes istedenfor olje og smør i matlaging. Ghee gjør at næringsstoffene i maten vil bli tatt bedre opp i kroppen, i følge Ayurveda – og Dr. Sachin M. Sarpotar, den indiske legen «vår».

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*