Spinat, bakt paprika, brokkoli og feta til pasta

 En annen pastavariant med masse innhold og mindre pasta. Veldig godt og enkelt. Om du vil bytte ut noen ingredienser, gjør det.

Du kan bytte pastaen med brun ris, quinoa, etc.

Enkelt, friskt og godt.

brokkoli-spinat-bakt-paprika

Ingredienser:

Ghee eller olje til steking

1 løk

1 fedd hvitløk

1 brokkoli

1 glass svarte oliven

1 pk cherytomater

1 pk fetaost

2 bakte paprika*

½ -1 pk spinat

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Stek opphakket løk og hvitløk. Tilsett oppdelt brokkoli (som har ligget i salt vann i 15 min). Tilsett evt litt vann i wok-en, hvis det blir for tørt. Tilsett salt og pepper. Tilsett bakt paprika i store biter, oliven og cherrytomater delt i to, fetaost som enten er smuldret, eller i terninger, og spinat. La stå på varmen i noen minutter.

Nå er fetaen litt smeltet, og det hele smaker kjempegodt.

Kan enkelt gjøres vegansk ved å ta bort fetaosten.

 

 

*Bakt paprika:

Paprika kan bakes i ovnen enten som halve eller i biter i ca 10-20 min, på 200 grader, eller under grillen på 2-300 grader i noen minutter.

Du kan velge om du kjøler dem ned og tar av skallet, eller om du bruker dem med skall. Begge deler er godt.

Jeg pleier ofte å grille et helt stekebrett med paprika under grillen i ca 15 min. Da fyller jeg platen med halve paprika, kanksje 6-8 hele paprika i forskjellige farger, alle har sin egen smak. Når de er ferdig grillet, dvs godt stekt og litt svarte på skallet, legges de i en tett beholder. Eks en bolle med plastfolie rundt. Når det er kaldt, kan en enkelt dra av skallet. Om en ikke får av alt skallet, er det ingen krise. Paprikaen kan brukes til salater, sandvicher, eller som en del av nesten hva-som-helst-slags måltid. Blir brukt mye i Italia.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*