Puy linsesuppe – perfekt Ayurvedisk rett
Dette er en typisk Ayurvedisk rett. En suppe er veldig bra både på næring, og med at alle ingredienser har kokt i samme gryte. På den måten blir næringen tatt best opp i kroppen, med minst mulig jobb.
Noe en kanskje ikke er klar over, er at Ayurvedisk mat ikke trenger å ha indiske krydder.
Slik er det i denne suppen, det er en fin høst-suppe for oss nordmenn.
Som vanlig; bytt ut ingredienser som du vil for å få din favorittsuppe.
Denne suppen ble servert første gang på Ayurvedakurset. For å vise at Ayurvedamat også kan være norsk mat, i tillegg til at suppen er god.
Ingredienser:
200 g puy-linser
Ghee eller olje til steking
1 løk
2 fedd hvitløk
Ca 1,5 l vann
2-3 gulrøtter
1 stor eller to mindre neper
Tilsvarende mengde rotselleri
Noen kvister rosmarin og timian
Grønnsaksbuljong. Jeg har brukt en pasta som de selger på Økologisk Gård, Ullandhaug.
Fremgangsmåte:
Stek løk i ghee eller olje. Tilsett hvitløk.
Tilsett puy-linser, urter og vann. Kan gjerne tilsette kokende vann fra vannkoker, så går det hele fortere. La koke i ca 30 min. Tilsett grønnsaker, og la dem koke seg møre.
Tilsett fløte i suppen.
Suppen ble servert med hjemmelagde knekkebrød.
Til dessert hadde vi hjemmelaget is med nyplukket blåbær.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!