Puy linsesuppe – perfekt Ayurvedisk rett

Dette er en typisk Ayurvedisk rett. En suppe er veldig bra både på næring, og med at alle ingredienser har kokt i samme gryte. På den måten blir næringen tatt best opp i kroppen, med minst mulig jobb.puy-linsesuppe-1

Noe en kanskje ikke er klar over, er at Ayurvedisk mat ikke trenger å ha indiske krydder.

Slik er det i denne suppen, det er en fin høst-suppe for oss nordmenn.

Som vanlig; bytt ut ingredienser som du vil for å få din favorittsuppe.

Denne suppen ble servert første gang på Ayurvedakurset. For å vise at Ayurvedamat også kan være norsk mat, i tillegg til at suppen er god.

 

Ingredienser:

200 g puy-linser

Ghee eller olje til steking

1 løk

2 fedd hvitløk

Ca 1,5 l vann

2-3 gulrøtter

1 stor eller to mindre neper

Tilsvarende mengde rotselleri

Noen kvister rosmarin og timian

Grønnsaksbuljong. Jeg har brukt en pasta som de selger på Økologisk Gård, Ullandhaug.

Fremgangsmåte:

Stek løk i ghee eller olje. Tilsett hvitløk.

Tilsett puy-linser, urter og vann. Kan gjerne tilsette kokende vann fra vannkoker, så går det hele fortere. La koke i ca 30 min. Tilsett grønnsaker, og la dem koke seg møre.

 

Variasjon: puy-linsesuppe-2

Tilsett fløte i suppen.

 

Suppen ble servert med hjemmelagde knekkebrød.

Til dessert hadde vi hjemmelaget is med nyplukket blåbær.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*