EAT –Læren om livet – hva skjer?

eat

bilde lånt fra EAT 2015 Johan Lygrell

EAT er et fantastisk tiltak, som har fått stor oppmerksomhet over store deler av verden. Jeg er en av mange som følger ivrig med hva som skjer, og har stor tro på prosjektet.

Jeg lurer på om de lander på konkrete tiltak – som blir fulgt?

Eller er EAT et initiativ som kommer til å være en paraply som vekker oppmerksomheten til deler av samfunnet – som lager konkrete tiltak?

Mens vi venter, så håper jeg at det blir en blest om folk som gjør sitt beste for å leve i forhold til EAT sine mål.

Vi er mange mennesker, familier, organisasjoner, barnehager, bedrifter – i mange land – som istedenfor å være på de store politiske arenaene, bruker hverdagen som vårt virkemiddel.

Jeg håper at media vil sette søkelys på så mange av de som gjør en forskjell i hverdagen.

Slik at alle som har lyst til å gjøre en endring – kan lære.

 

Jeg har som mål å gi folk kunnskap om å spise vegetarmat oftere. Jeg har som mål at folk skal lære seg å bli sin egen lille doktor, og være en liten doktor til menneskene rundt seg. Hvis vi spoler en god del år og en god del media og reklame tilbake, så ligger kunnskapen der.

Jeg fant ikke kunnskapen i Norge. Fordi den etablerte kunnskapen var blitt farget av så mye nytt, da snakker jeg om siste 50 års forskning. I tillegg ble jeg også forvirret av alle trend-diettene som er, og har vært, et yndet tema for de fleste medier.

Jeg fant kunnskapen i Indisk Ayurveda.

Ayurveda betyr «læren om livet», og er det eldste medisinske systemet som er godkjent av WHO.

Når oppdager EAT Ayurveda?

Ayurveda er hånd i hånd med moderne medisin i India. Ayurveda har spredt seg over hele verden, og er fremvoksende som en undergrunns-kultur til vestlig medisin. Ikke for å skyve den vestlige medisinen av banen, men fordi dette er kunnskap som mangler i det moderne samfunnet. Kunnskapen om å ta vare på seg selv, på barna, på de rundt seg. Gjennom kosthold, bevegelse, rytme gjennom dagen, årstiden, året, livsløpet.

For å øke kunnskapen om temaet, startet jeg i fjor denne bloggen, som skal gjøre Ayurveda mer tilgjengelig for nordmenn. Her skal du finne de små tipsene for å få sove bedre. Å takle en kompleks hverdag bedre. Her får du oppskriftene på mat uten kjøtt – som passer for nordmenn som er mest vant til å spise kjøtt. Fanges interessen her – så er det mye mer kunnskap der ute – klar for å bli omfavnet. Og blir det innført en ekstra kjøttfri dag i hjemmet – så er det hjemmet med på å bidra til en mer bærekraftig planet.

Som Gunnhild Anker Stordalen sa i åpningstalen til EAT 2015:

«All can make a small positive change each time they sit down and eat»

Jeg håper at dere som er en del av EAT leser dette, og finner veien til Ayurveda – læren om livet.

2 replies
  • Bodil Mauritzen
   Bodil Mauritzen says:

   Hei Anna Lina!
   Ja, veldig bra kommentar, tusen takk! La oss følge med og se hva som skjer.
   Det er vel Nestle som har en brokete fortid med å selge morsmelkerstatning i Afrika – blant annet???
   Mvh Bodil

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*