Italias beste matopplevelser
Jeg har fått kommentarer på at folk tror vi lever kjempesunt, etter at de har lest bloggen. Det er langt fra sannheten, jeg skrev om dette i et tidligere blogginnlegg, se her. Man kan være sunne, så kan man ha det gøy med god samvittighet.
Vår familie er veldig glade i mat. Når vi er i Italia, pleier vi alltid å reise med boken «Eating in Italy» av Faith Heller Willinger.
Selv om boken er mange år gammel, så eksisterer fremdeles så å si alle plassene vi har funnet frem til.
Alle plassene synes vi har vært utrolig gode.
Den største opplevelsen var på La Frateria. Et kloster langt oppi fjellene, en god kjøretur fra hvor vi er på yoga hos Glenn Ceresoli. Dette drives av tidligere «folk som har vært utenfor samfunnet» som ønsket en endring, kalt Mondo X.
We are quite satisfied to see even one single man pass from slavery to life with our help
Mondo X
Vi trodde vi kom til «en vanlig lunch», men var eneste gjester, der de hadde laget en egen seks-retters meny for oss. Kanskje den beste matopplevelsen noensinne. Bildet er av desserten. Servitøren har mistet en av sine fingre, kanskje i sitt «tidligere yrke».
Jeg fikk anbefalt denne boken av Ruth Rødland, som driver Matmagasinet. Hun har jobbet på en av restaurantene i Firenze. Jeg er supertakknemlig for det rådet!
Anbefaler denne boken på det sterkeste om en skal reise til Italia, nord for Roma.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!