Suppe med kokos og kikerter
Suppe er supert de dagene vi spiser på spredte tider. Burde vel nesten hatt suppe hver dag.
Denne suppen kan serveres uten tilbehør. Vi spiste med hjemmelaget speltbrød og romanosalat. Romanosalaten var kun vasket, og ble spist naturell ved siden av. Veldig godt!
Vi var enige om at denne også hadde vært god med ris. Hvis jeg ikke hadde tilsatt vann, hadde det blitt en curry.
Ingredienser:
2 løk
2 fedd hvitløk
1 ss Karri mix. Jeg brukte «Madras karry» -bruk det du har, el en blanding av spisskummen, koriander, sennepsfrø, gurkemeie, chilli
2 paprika, gjerne rød og grønn
4 hakkede tomater eller en boks
1 boks kokosmelk
Kikerter tilsvarende en boks
Ca 1/2 l vann
Salt og pepper
Saften av 1/2 sitron
2-3 cm ingefær raspet
2 Vårløk
Koriander
Stek løk og hvitløk
Tilsett karri-blanding, stek
Tilsett paprika i biter, ca 1-2 cm lange/breie
Tilsett kokosmelk og kikerter
Kok opp.
Nå kan du la det småkoke, eller den er klar til å settes til side. Blir ofte bedre etter noen timer/til neste dag. Du kan tilsette mer vann her, eller før servering.
Før servering:
Varm opp suppen
Rasp ingefær og press sitron. Bland sammen.
Hakk vårløk og koriander.
Salt og pepper
Tilsett ingefær og sitronsaft blandingen, vårløk og koriander helt til slutt, og spis.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!