Suppe med kokos og kikerter

Suppe er supert de dagene vi spiser på spredte tider. Burde vel nesten hatt suppe hver dag.

Denne suppen kan serveres uten tilbehør. Vi spiste med hjemmelaget speltbrød og romanosalat. Romanosalaten var kun vasket, og ble spist naturell ved siden av. Veldig godt!

Vi var enige om at denne også hadde vært god med ris. Hvis jeg ikke hadde tilsatt vann, hadde det blitt en curry.

Ingredienser:

2 løk

2 fedd hvitløk

1 ss Karri mix. Jeg brukte «Madras karry» -bruk det du har, el en blanding av spisskummen, koriander, sennepsfrø, gurkemeie, chilli

2 paprika, gjerne rød og grønn

4 hakkede tomater eller en boks

1 boks kokosmelk

Kikerter tilsvarende en boks

Ca 1/2 l vann

Salt og pepper

Saften av 1/2 sitron

2-3 cm ingefær raspet

2 Vårløk

Koriander

 

Fremgangsmåte:

Stek løk og hvitløk

Tilsett karri-blanding, stek

Tilsett paprika i biter, ca 1-2 cm lange/breie

Tilsett kokosmelk og kikerter

Kok opp.

Nå kan du la det småkoke, eller den er klar til å settes til side. Blir ofte bedre etter noen timer/til neste dag. Du kan tilsette mer vann her, eller før servering.

Før servering:

Varm opp suppen

Rasp ingefær og press sitron. Bland sammen.

Hakk vårløk og koriander.

Salt og pepper

Tilsett ingefær og sitronsaft blandingen, vårløk og koriander helt til slutt, og spis.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*