Grønnsaksuppe – med nok «mat»
Jeg synes ofte at vegetarretter ikke har gjort meg mett, i hvert fall ikke lenge nok.
Jeg synes også at grønnsakssupper smaker for lite – spesielt hvis jeg har laget den selv.
Denne suppen gjør en bedre jobb.
Og den er utrolig enkel, for vi har nesten alt oppi gryten med en gang.
Ingredienser:
1 dl mungbønner (kjøpes på økologisk butikk eller innvandrerbutikk)
1,5 l vann (ca)
½ dl byggryn
3 poteter i biter
2 gulrøtter i biter
2 stenger stangselleri i biter
1 løk, i båter eller hakket
Grønnsaksbuljong
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
1 ts garam masala
1 brokkoli i biter
Persille, hakket
Hvis ønskelig: Creme fraiche (eller melkefrie alternativ).
Fremgangsmåte:
Legg mungbønner i bløt i tre timer eller mer (jeg dropper bløtlegging av og til, fordi jeg har glemt det, og det fungerer for meg).
Kok opp mugbønner, byggryn, poteter, gulrøtter, stangselleri og løk. Tilsett krydder. Kok ca 40 min.
(Alternativ: Lag kvelden før, men ta grønnsakene i når suppen skal spises, de trenger kun 10 min koking. Da blir suppen friskere, ref Ayurveda.)
Tilsett brokkoli 5 min før servering. Tilsett persille rett før servering.
Alternativ 1: Server med brødkrutonger (brød oppskåret i terninger, stekt, så tilsatt olivenolje, hvitløk og maldonsalt)
Alternativ 2: Tilsett noen skjeer Creme Fraiche i gryten eller i tallerken.
Alternativ 3: Både krutonger og Creme Fraiche
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!