Peanøttkubber som en ikke kan tro at er sunne

peanottkubber-3Denne oppskriften skulle jeg egentlig ha publisert for over to år siden, etter at Elin Vestbø delte dem med oss på et yogakurs jeg hadde. (Nå er det en del ting jeg egentlig har tenkt å publisere, som venter i køen mens livet går sin gang…).

Disse er perfekte å dele nå, siden det er perfekte julegaver.

Oppskriften som jeg fikk fra Elin er fra bladet «Ren mat». Jeg husker at Elin sa at vi måtte spise så mye vi orket, for ALT inni var sunt.

Og vil du ha sjokolade som ikke er like sunt, men veldig godt, så kan du lage sjokoladetrøfler.

 

Ingredienser:

Bunn

2 dl cashewnøtter, usaltede

1,5 ss sukrinmelis (jeg synes ikke det er nødvendig med så mye, kan til og med utelates)

1,5 ss agavesirup

2 ss kokosfett

Cashewnøtter blendes til finmalt. Bland i resten av ingrediensene til fin masse. Dekk en liten form, eks en matboks, liten brødform etc. Trykk ut massen i formen, og sett det kaldt, gjerne i fryseren eller i kjøleskap.

 

Karamelltopp

2 dl dadler, uten stein

6 ss agavesirup

2 ss kokosfett

½ ts vaniljepulver

Litt maldonsalt

1 dl hele peanøtter

Blend de steinfrie dadlene til finmalt. Ha i resten av ingrediensene, untatt peanøttene, og kjør til en jevn karamellmasse. Vend inn de hele peanøttene i denne massen. Legg massen oppå bunnen som nå har blitt avkjølt. Legg formen tilbake der det er kaldt.

 

Sjokoladetopp

60 g kakaomasse

30 g kakaosmør

25 g agavesirup (her kan man også bruke litt mindre mengder)

½ ts vaniljepulver

Smelt kakaosmør og kakaomasse i vannbad, rør til det er blandet. Tilsett resten av ingrediensene.

Ta ut formen fra fryseren, del opp i firkantede stykker i ønsket størrelse.

Dypp hver bit i sjokoladen, sett det på et bakepapir.

 

En gang laget jeg det med å helle sjokolade på toppen, slik at det ble tre lag, istedenfor å dyppe bitene i sjokolade. Det funket helt frem til de skulle deles opp, siden lagene da falt fra hverandre. Når vi deler stykkene, blir de litt ujevne, det er litt vanskelig å skjære gjennom hele peanøtter. Så sjokoladetrekket er med på å holde sammen de to lagene inni.

 

En annen gang laget vi dette uten karamelltopp. Det var nesten bedre, synes jeg. Mer sjokolade og mer cashewnøtt.

 

Restene av sjokoladen du dypper i kan brukes til:

  • Lag kakao av den, ved å helle litt melk i skålen, mens den står i vannbad, og rør det sammen
  • Bland inn nøtter, rosiner, kokos, tørket frukt – det du ønsker, og legg i passende form. Det kan for eksempel være en matboks, hvis det ikke er så mye sjokolade igjen. Dette blir kjempegod sjokolade. Se også oppskrift på Økosjokolade
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*