Økosjokolade

Mer sunt enn vanlig sjokolade, og veldig godt.

Ingen hvitt sukker.

Det er kjekt å spise sjokolade når man vet at det er sunnere. Da kan man spise oftere og mer med god samvittighet.okosjokolade-1

Her viser jeg basisoppskriften, og med tre forskjellige varianter. Siden dette er sjokolade til matsalget på Steinerskolen i Stavanger sitt julemarked, ble det skalert opp til å bruke hele pakkene med økosjokolade. 400 g kakaomasse, og 200 g kakaosmør ga ca 30 pakker med sjokolade, som på bildene. Og- det er ikke jeg som har pakket sjokoladene – den jobben er ikke jeg skapt for.

Basisoppskriften har jeg fått fra sjokoladeheftet til økosjokolade.no. Sjokoladen kjøpes i økologiske dagligvarer eller helsekost, eller på nettsiden deres. Anbefaler å kjøpe de andre ingrediensene samme plass, så blir alt økologisk. Det smaker bedre og det gjør bedre for kroppen.

 

Ingredienser basisoppskrift:

50 g kakaomasse

25 g kakaosmør

10 g agavesirup (jeg bruker lys type)

10 g yaconsirup

½ ts vaniljesukker

(noen ganger bruker jeg kun dobbel dose agavesirup, og dropper yaconsirup)

 

 

Fremgangsmåte:

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Bland inn resten av ingrediensene.

Alternativ 1 (min favoritt): okosjokolada

0,75 dl kokosmasse

0,75 dl rosiner

1,25 dl valnøtter

6 grønne kardemommefrø, knuses i morter, fjern skallet, knus frøene videre. Evt 1 ts malt kardemomme.

Du kan også bruke mer/mindre fyll, da blir det bare mer eller mindre tett med sjokolade.

 

Alternativ 2:

Chillipulver – mengde må justeres ved å smake. Det er så utrolig forskjell på styrken i forskjellige chillipulver. Med det sterkeste pulveret ville jeg kanskje brukt ¼-1/2 ts.

 

Alternativ 3:

Legg nøtter i små former. Hell over sjokolade til det dekker. Legg over flere nøtter og noen tørkede bær. Her er det avbildet med valnøtter og hasselnøtter i formen, så er det lagt pistasjnøtter, valnøtter, goji bær og det vi kaller for kongler her hjemme. Jeg kan ikke det norske navnet, men det heter Mulberry på engelsk.

 

Alle disse har en sterk smak av sjokolade, og er mer bitre enn søte. Veldig godt! Perfekte gaver. Mottakeren blir glad mens den blir kvitt gaven, og matgaver er bra for miljøet; lite søppel.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*