Spagetti med ostesaus, ruccola og valnøtter

Denne retten er genial når en har vært i mye aktivitet, og er skikkelig sulten. Da mener jeg at en kan spise spagetti og masse ostesaus med den beste samvittighet, da kroppen trenger masse energi for å bygge seg opp.

I tillegg – i følge Ayurveda – er hvetemel godt for å roe nerver, om ens Vata er høy. (Søk på Vata ellet doshas i bloggen om du vil lære mer om det).

 

Ingredienser:

Ghee, usaltet smør, eller olje til steking

1 løk

1-2 fedd hvitløk

1 pk kremfløte

100 g grønnost, eks selbu blå

salt og pepper

100 g valnøtter

1 pk ruccola

Honning

 

Fremgangsmåte:

Sett på vann til spagetti. Kok etter anvisning på pakken.

Hakk løk og hvitløk. Stek i ghee/smør/olje. Tilsett kremfløte. Varm til kokepunktet. Tilsett osten, gjerne delt i litt mindre biter. Nå trenger ikke sausen koke lenger, hold den litt under kokepunktet. Smak til med salt og pepper før servering.

Samtidig kan valøttene ristes i en tørr panne. Middels varme, rør i dem slik at de blir ristet på alle sider. Se til at de ikke blir brent.

Server på ett stort fat, eller tallerkener: Først spagetti, så ruccola, ostesaus og valnøtter. Tilsett gjerne noe honning på valnøttene helt til slutt.

Utrolig godt.

De som MÅ ha kjøtt, ville gjerne brukt stekt bacon på toppen.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*