Spagetti med ostesaus, ruccola og valnøtter
Denne retten er genial når en har vært i mye aktivitet, og er skikkelig sulten. Da mener jeg at en kan spise spagetti og masse ostesaus med den beste samvittighet, da kroppen trenger masse energi for å bygge seg opp.
I tillegg – i følge Ayurveda – er hvetemel godt for å roe nerver, om ens Vata er høy. (Søk på Vata ellet doshas i bloggen om du vil lære mer om det).
Ingredienser:
Ghee, usaltet smør, eller olje til steking
1 løk
1-2 fedd hvitløk
100 g grønnost, eks selbu blå
salt og pepper
100 g valnøtter
1 pk ruccola
Honning
Fremgangsmåte:
Sett på vann til spagetti. Kok etter anvisning på pakken.
Hakk løk og hvitløk. Stek i ghee/smør/olje. Tilsett kremfløte. Varm til kokepunktet. Tilsett osten, gjerne delt i litt mindre biter. Nå trenger ikke sausen koke lenger, hold den litt under kokepunktet. Smak til med salt og pepper før servering.
Samtidig kan valøttene ristes i en tørr panne. Middels varme, rør i dem slik at de blir ristet på alle sider. Se til at de ikke blir brent.
Server på ett stort fat, eller tallerkener: Først spagetti, så ruccola, ostesaus og valnøtter. Tilsett gjerne noe honning på valnøttene helt til slutt.
Utrolig godt.
De som MÅ ha kjøtt, ville gjerne brukt stekt bacon på toppen.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!