Mini muslikaker

Her er to varianter av muslibarene som jeg har skrevet om tidligere.

 

Disse to variantene vil bli servert på lørdag når vi feirer vårt 15-års jubileum. Om du lager selv: Miks hva du har. Trenger ikke følge oppskriften helt.

Om du ikke ønsker å lage dem selv, har du en ekstra grunn til å melde deg på en av timene på lørdag!

Du bestemmer form. Her er det lagt små kaker på bakepapir med to t-skjeer.

Kan anbefales!

Muslikaker med sjokolade og kokos: 

4 dl havregryn (små)
200 gram svisker
2 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 dl mandler
2 dl kokos
2 dl raw havregryn
1 ts kardemomme
½ dl chiafrø
200 g mørk sjokolade (gjerne odense 70%)

 

Muslikaker med rosiner og aprikos:

4 dl havregryn (små)
200 gram aprikos
4 dl rosiner
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 dl hasselnøter
2 dl store havregryn
1 dl byggryn
½ dl chiafrø
2 ts kardemomme
2 ts kanel

 

Her er fremgangsmåten:

Bløtlegg de små havregrynene og aprikosene/sviskene. Gjerne over natten. Dette er strengt tatt ikke nødvendig for havregrynene. Aprikosene/sviskene kan bli fortere ferdige med at du heller kokende vann over dem, og lar dem stå i en time eller mer.

Sil bort mesteparten av væsken til aprikosene. Behold den gjerne hvis du trenger å justere væskemengden.
Blend aprikosene/sviskene i en blender, eller med en stavmikser. Tilsett mer væske om du trenger. Sil av væsken til havregrynene, og bland havregrynene med aprikosene/sviskene. Tilsett resten av ingrediensene.

Om det er litt løs masse, kan en la den stå og svelle litt, eller tilsette eks mer havregryn. Eller som i denne oppskriften, tilsett noe chia-frø. Skal jo være så sunt i tillegg! Er massen tørr, tilsetter en mer av aprikos/sviske vannet.

Det er her du bestemmer om dette er småkaker, muslibarer, store kaker etc.

Massen skal være slik at du kan forme den til kaker eller barer. Bruk skje og en slikkepott for eksempel.
Om en skal lage små «kaker» som her, kan en også ta massen i en pose, og klippe hull, for å sprøyte det på. Kan være litt vanskelig om en har for lite hull/for store nøtter (!). Jeg har laget dem som «knekkebrød» med å smøre ut massen, og lage barer, også som pølser, og som kaker.

Disse skal kun tørke i ovnen, så de vil ikke vokse, de vil krympe litt.

Sett i ovnen, stek på alt du ønsker fra 150 grader og nedover. Jo høyere temperatur, jo tørrere utpå, og bløtere kjerne. Jo lavere temperatur, jo tørrere blir barene/kakene. Jo tørrere, jo lenger holdbarhet.

Jeg begynner gjerne med 120 grader i 30 minutt, så setter jeg ned til 60-70 grader og lar det stå i ovnen over natten. Noen ganger tar jeg de over på rist istedenfor bakepapir, så tørker de nok litt fortere, men da blir de kanskje mer ujevne i formen.

Undersiden kan dyppes i mørk sjokolade om en ønsker. Det er kjempegodt. Jeg brukte 200 gram sjokolade på porsjonen ovenfor. Dyppet bunnen i sjokolade, satt på bakepapir til tørking. Resten av sjokoladen helte jeg over kakene etterpå.

Jeg har laget kakene/barene i flere forskjellige størrelser og former, og med forskjellige typer aprikoser, dadler, svisker. Jeg liker alle, har ikke noen favoritter.

På lørdag kan de altså smakes på 15 års bursdagen vår!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*