Spinatpai og couscoussalat
På dagbladet.no står det at «Vegetarmat blir stadig med trendy» med henvisning til at frossen vegetarmat får større markedsandeler.
Men vegetamat bør jo (også) lages fra bunn. Derfor et bidrag:
Dette er nesten et juksemåltid, for det er så enkelt, og en del snarveier.
Men det funker, og smaker godt. Når en legger hele spinatklumper i paibunnen, blir det en saftig pai, der spinaten ligger i store stykker.
Ingredienser:
Pai:
Paideig:
2,5 dl mel, blanding av grovt rugmel og fint speltmel
100 g smør
2 ss konjakk om du har
Fyll:
1 pk frossen spinat
4 egg
2 dl melk
½ til 1 pk cheddarost
Salt og pepper
Couscoussalat:
½ pk couscous
1 glass svarte oliven
½-1 pk soltørkede tomater
1 pk fetaost (om ønskelig)
1-2 dl olivenolje
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Pai:
Bland mel og smør og konjakk. Fordel ut i en paiform og stek på 180 grader i 10 min
Pisk sammen egg, tilsett melk, salt og pepper.
Fordel frosset spinat over paibunnen. Hell over egg/melk blandingen
Ta ½-1 pk revet cheddar over.
Stek i 180 grader i ca 40 min. Om du har dårlig tid, kan du bruke varmluftfunksjonen.
Couscous-salat:
Kok opp vann og legg soltørket tomat i bløt.
Kok couscous som anvist på pakken.
Del opp soltørket tomat i mindre biter.
Bland inn soltørket tomat og oliven i couscous. Tilsett olivenolje, salt og pepper til passende konsistens.
Server gjerne sammen med en grønn salat.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!