Spinatpai og couscoussalat

På dagbladet.no står det at «Vegetarmat blir stadig med trendy» med henvisning til at frossen vegetarmat får større markedsandeler.

Men vegetamat bør jo (også) lages fra bunn. Derfor et bidrag:

Dette er nesten et juksemåltid, for det er så enkelt, og en del snarveier.spinatpai-og-couscoush-salat

Men det funker, og smaker godt. Når en legger hele spinatklumper i paibunnen, blir det en saftig pai, der spinaten ligger i store stykker.

 

Ingredienser:

Pai:

Paideig:

2,5 dl mel, blanding av grovt rugmel og fint speltmel

100 g smør

2 ss konjakk om du har

 

Fyll:

1 pk frossen spinat

4 egg

2 dl melk

½ til 1 pk cheddarost

Salt og pepper

 

Couscoussalat:

½ pk couscous

1 glass svarte oliven

½-1 pk soltørkede tomater

1 pk fetaost (om ønskelig)

1-2 dl olivenolje

Salt og pepper

 

 

Fremgangsmåte:

Pai:

Bland mel og smør og konjakk. Fordel ut i en paiform og stek på 180 grader i 10 min

Pisk sammen egg, tilsett melk, salt og pepper.

Fordel frosset spinat over paibunnen. Hell over egg/melk blandingen

Ta ½-1 pk revet cheddar over.

Stek i 180 grader i ca 40 min. Om du har dårlig tid, kan du bruke varmluftfunksjonen.

 

Couscous-salat:

Kok opp vann og legg soltørket tomat i bløt.

Kok couscous som anvist på pakken.

Del opp soltørket tomat i mindre biter.

Bland inn soltørket tomat og oliven i couscous. Tilsett olivenolje, salt og pepper til passende konsistens.

 

Server gjerne sammen med en grønn salat.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*