Supersunn mandeldrikk som mellommåltid

Dette er favoritten min for tiden. Alle ingrediensene sies at skal være ekstremt bra for meg. Denne drikken skal være god for alle doshas (dvs Vata, Pitta og Kapha).

Jeg er utrolig glad i kaker. Om det hadde vært uten konsekvenser, ville jeg kun spist kaker, tror jeg. Men siden det ikke er gjennomførbart – uten konsekvenser – er dette en fantastisk drikk som er sunn, men allikevel erstatter mitt ønske om kake. Jeg liker egentlig ikke dadler, men i denne drikken er det kjempegomandelmelk-mmdt.

 

Jeg har laget den både med helmelk og kun vann. Begge deler er godt, men jeg synes den er utrolig mye bedre når den er med helmelk. Dette er også en drikk som inneholder safran, les mer om virkningene av safran her.

 

Denne drikken drikker jeg ofte, enten som frokost, eller mellom frokost og lunch. Supert mellommåltid.

 

Ingredienser:

14 mandler

3 dadler

1 stilk safran (kan sløyfes)

225 ml vann, evt blanding 50/50 helmelk/vann som varmes opp

 

Fremgangsmåte:

Mandler og dadler skal legges i varmt vann over natten. Jeg har ofte glemt dette, og heller helt kokende vann over dem, og latt dem stå i en time eller to. Det fungerer for meg.

Legg safran-stilken i et par spiseskjeer varmt vann, i en time eller to.

Varm opp vann/vann og helmelk til ca 80 grader/kokepunkt.

Hell alt i en blender, og blend til det er en fin masse.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*