Enda et yogakurs i Spania er over. En liten rapport.

 

Hver gang jeg har kurs i Spania, er jeg så godt fornøyd med resultatene.

 

Hver gruppe er forskjellig, og hvert kurs har forskjellig fokus og fremdrift.

 

Å prøve å rekke ”alt” på et kurs går selvfølgelig ikke an. Det er mye mer nyttig og spennende å fokusere på noe, og fordype seg i det. Man kan fokusere på noen tilsynelatende enkle prinsipper, som man etterhvert ser at har mye større virkning på mange flere måter enn en opprinnelig så for seg.

 

Flere av deltakerne har vært på flere kurs, og da er det like viktig at de skal få noe nytt å utfordre seg med, som at de som er nye skal se nytten i kurset.

 

For meg gir det kjempegod læring, og det gir meg mulighet til å bruke forskjellige strategier.

 

Når vi jobber sammen i en uke, så er det helt utrolig hvor stor utviklingen kan være. Selv om de har gjort yoga i flere år.

 

Denne gruppen var (som alle andre grupper jeg har hatt) helt super. De hadde super innsats og motivasjon. Noen hadde ganske store skader, plager osv, men det hindret de ikke i forhold til yogaen som de gjorde. Å gå rundt grøten-prinsippet ble tidlig introdusert. Vi gjør stillinger på en rekke forskjellige måter, for å komme dypest inn i kroppen. En fantastiskt trening for konsentrasjonen. Og resultatene kom. Noen hadde til og med glemt hva de hadde rapportert som utfordring i starten, i slutten av uken. Hvor bra er vel ikke det?

 

Iyengar yoga er så utrolig genialt. Hvordan man kan bruke basis prinsipper, legge på flere øvelser og flere varianter av øvelser. Dette trener konsentrasjonsevnen utrolig mye, for vi får hele tiden en blanding av gjenkjennbare elementer, og nye elementer som skal legges på. De gjenkjennbare elementene bidrar til at man slapper mer av i kroppen. De nye elementene gjør at man må holde seg våken og bevisst, for å se ”hva kan gjøres her – hva skal jeg gjøre?”.

 

Resultatene kommer.

 

Dette er vanskelig å forklare, og må oppleves. Vi liker jo ikke å bli sammenlignet med andre treningsformer eller yogatyper, for dette er helt unikt. Ikke for det andre er dårlig, men fordi at dette er noe helt annet. Må bare prøves, og helst over tid!

 

Mellom øktene gjør folk masse forskjellig. Noen slår helt av, slapper av, sover, tar behandlinger i Ayurvedaklinikken eller andre spa-behandlinger. Andre går tur langs kysten, til byen rett nedenfor, Saint Feliux de Guixols, eller til Girona eller Barcelona. Noen leier sykkel, på en av turene var vi på Via Ferrata som er et lite stykke fra hotellet +++. Det er fremdeles til gode at noen har dykket, selv om området har kjempebra dykking, og froskemennene og damene dypper inne i bukten til hotellet hver eneste dag.

 

I år fikk jeg en tur til Girona, der to av oss gikk på en Michelin-anbefalt restaurant (uten stjerner). Fantastisk! 20 retter og 20 viner senere gikk vi en tur på bymuren, ruslet rundt i byen, og fikk med oss Rocambolesc, som er verdens kuleste isbutikk. Eid av en av folkene bak tidligere ”El Bulli”, verdens beste restaurant. Der fikk jeg softis med ristet sesamfrø i karamell, med lavendel marshmallows og lime rock. Helt topp.

 

…og vips så var en hjemme igjen. Jeg er klar igjen 14.—21. September. Meld deg på!

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*