DN skriver at trening i arbeidstiden har veldig mye for seg!

På baksiden av DN i dag er det intervju med Mari Lande With, Rådgiver i seksjon for levekårsstatistikk hos Statistisk sentralbyrå, som har publisert en rapport som viser at trening i arbeidstiden ikke rekker de som trenger det mest.

 

Vi har undervist yoga i bedrift, helt siden jeg startet YogaYoga i 2004. Samme firma jeg startet med, har fremdeles yoga med oss hver uke.

 

Vårt bedriftstilbud tok helt av da det kom inn i et oljeselskap i 2005. Da var det ansatte selv som spurte om vi kunne tilby 15-min med yoga i gangen hos dem. HVA? Tenkte jeg. Og så: KULT. Her er en ny utfordring.

 

Vi var på anbud med en trener fra helsestudio og en fysioterapeut. Først gikk en ut, så den neste, og vi stod igjen. Så kom vi på intranettsiden deres, med reportasje fra en økt, vi var på Norge rundt (!), og enda flere ville ha det.

 

Siste side av DN 23/5/17

Tilbakemeldingene har vært fantastiske. Jeg kan love at jeg selv har vært overrasket over hvor bra det har virket. Vi har også gjort en stor jobb, over flere år, for å se til at alle elever får maks utbytte av yogaen.

 

Hvordan kan en få noe særlig ut av yogaen, år etter år? Noen bedrifter har hatt 15 min yoga med oss i mer enn 10 år! Det er da – jeg mener – at her er kompetansen til yogalærerne er virkelig viktig.

 

Alle kan skrive en lang tekst, men hvem kan skrive en kort og god tekst? Det kan dyktige forfattere.

 

Alle kan undervise ett eller annet, men de dyktige kan undervise det beste. I den klassen mener vi at vi er.

 

Vi elsker jobben vår, vi er yogalærere som aldri stopper å utdanne oss. Og vi studerer Iyengar yoga, som krever veldig mye av yogalærerne.

 

På den måten kan vi gi god yoga ut til bedrifter år etter år.

 

15 minutter med yoga – i kontorlandskapet deres er det mest lavterskel-tilbudet en kan få. Alle kan gjøre det!

 

Vi har alt fra 15-minutters oppdrag, til korte og lange yogatimer, samt helgekurs og teambuildinger.

 

”Det kan også tenkes at de som klarer å skape en god kultur internt for å delta på trening i arbeidstiden har lettest for å få de ansatte til å benytte tilbudet” sier Lande With i teksten.

 

Ikke akkurat slik vi underviser på kontor, men slik vi markedsfører det – av og til

Det ser vi veldig godt når vi er i bedrifter. En ekstra effekt med å ha yoga i bedrift er den samlende effekten for kollegaene. Det er kjempegøy. Alle elever lærer at det er ikke målet som er viktig, men veien en går når en gjør Iyengar yoga. Og det gir mye morsomt på veien, for alle kan gjøre sitt beste – og ingen av oss er perfekte. Og vi trenger ikke å være det.

 

Vi merker også at i bedrifter er det mange som kommer på yoga som ellers ikke ville hatt tid til det – i starten ihvertfall. Da oppnår bedriften maks effekt.

”Andre undersøkelser har funnet at mangel på tid er en viktig grunn til at folk ikke trener på fritiden. Det gir grunn til å tro at trening i arbeidstiden kan fungere bedre enn å dekke kostnader til trening i fritiden.” sier Lande With.

 

Vi ønsker veldig gjerne flere oppdrag! Se på vår hjemmeside om vårt tilbud. Der ligger det også linker til presse fra yoga i bedrifter. Dette kan vi!

 

Ta kontakt om dere ønsker skikkelig bra yoga i deres bedrift! Vi kommer!

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*