Yoga for barn og ungdom er gøy!

barn-opp-ned Vi har hatt yoga for barn og ungdom på YogaYoga siden vi startet i 2004. Først som familieyoga i helgene, og så som kurs i ukedagene.

Vi synes kurs fungerer kjempebra. Yogalæreren blir kjent med elevene, elevene kjenner hverandre, og det kan bli en god fremdrift i trygge omgivelser.

Når en underviser yoga for unge er en universalregel at elevene aldri skal bli korrigert. Du skal kun gi beskjed om det er noe som barnet kan ta skade av. barn-trikonasana

Unge er utrolig kjappe sammenlignet med voksne, så det er viktig at ting skjer fort – hvis ikke blir de utålmodige.

I tillegg trenger de mer utfordringer – fordi de er mer kjappe.

Dette gir morsomme timer, med gode resultater. Elevene finner også på egne øvelser, som her når de henger opp-ned i tauene.

 

Hvorfor skal barna gjøre yoga?

Yoga opprettholder et godt bevegelsesmønster i kroppene deres.  Yogaen er styrkende og utfordrende. En lager gode vaner for å opprettholde et godt bevegelsesmønster gjennom vekstfase og voksen alder. I tillegg har yoga samme effekter for unge – som for voksne: Når en beveger kroppen med yoga får en stress ut av kroppen.

Mange unge har stress i kroppen, enten det er pga stress i livene deres, eller det kan være på grunn av manglende, begrenset eller feil/uheldig bevegelsesmønster. Stress eller ikke stress; yoga er gøy, og vi fokuserer hele tiden på at det er lystbetont.barn-vir-1

Vi har undervist flere grupper med barn og unge, eks fotballag, håndballag, sykkelklubb, skoleklasser etc. Jeg har også gitt små sekvenser til barn som driver med en idrett, som trenger hjelp til å få bort skader, få bort voksesmerter i bein, akilles, fot, hofter osv.

barn-urdv-danVi har kurs hvert semester, som begynner i september og i januar. Velkommen på kurs!

 

Hva kan du gjøre for ditt barn?

  1. Send dem på yoga
  2. Om de ikke har tid eller mulighet til å gå på yoga, kan du selv vise dem øvelser du selv tror vil hjelpe for barnet. Som oss yogalærere; vi er aldri helt sikre på hva som vil hjelpe. Vi prøver oss frem, får tilbakemeldinger, og gir nye øvelser/instruksjoner i forhold. Stol på deg selbarn-vrksasana
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*