Refleksjoner over vårsesongen

urdv-dan-hemsedalSmå historier fra vårsesongen

 

Alle sesonger er forskjellige, og det er noe av det som er så spennende med denne jobben. Selv om mange er de samme elevene som går i mange år, forandrer vi oss alle når vi driver med Iyengar yoga regelmessig.

 

Yogatimer:

En av elevene våre hadde tenkt å begynne på yoga i noen år, på grunn av vond rygg. Han begynte i fjor. Det var først da han så en filmsnutt av seg selv, og hvordan han beveget seg, at han begynte på yoga.

Etter første time hadde ryggproblemene blitt borte.

For en liten stund siden sa han: «yoga har hjulpet for alt!».

Denne eleven har gått på yoga en gang i uken, i litt over et år.

Som yogalærere er det den beste tilbakemelding en kan få!

En annen elev fikk ut en nyrestein etter en dobbeltime vi hadde med bakoverbøyer.

Gjett om hun var fornøyd! Vi vet at nyrene blir stimulert når en jobber systematisk og bra med bakoverbøyer; men DETTE resultatet står i egen klasse.

Vi blir kjempeglad når yogaen virker så bra. Og vi blir veldig glade når elevene er disiplinerte og går regelmessig; for da får en ofte resultater en ikke en gang kunne drømme om.

 

Ukeskurs i Spania:

Det er utrolig kjekt å holde ukeskurs i Spania. Flere av deltakerne her er folk som gjerne ikke har hatt en ferie for seg selv på mange, mange år. I år var det flere som sa at dette var noe av det beste de noen gang hadde gjort for seg selv. Fått masse energi, og kommet inn i noen vaner som de skulle fortsette med når de kom hjem. Når jeg ser at de gjør nettopp det, synes jeg at det er kjempekjekt. Da har de masse overskudd som familie, jobb og venner får glede av.

En annen ting som var utrolig lærerikt for meg i Spania, var å være med på Ayurveda-konsultasjoner. Da jeg var med, kunne jeg i etterkant fortelle mer om hva legen mente. Det er mye ny informasjon som kommer ila en time, om en ikke har særlig erfaring med Ayurveda. En blir fort litt «lost» hvis legen sier for eksempel at en må spise mer avkjølende mat (!). Fordelen for meg er at jeg fikk case-studys i forhold til Ayurveda-utdannelsen jeg tar.

Nå gleder vi oss til en ny høstsesong, med en del nye kurs, både for alle som går på YogaYoga, og for en forskjellige bedrifter. Gøy.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*