Yoga i bokform: Havets katedral

Yoga er noe en gjør hele tiden, hele dagen. Det har ingenting å si hva en gjør på en yogatime, om en ikke opptrer på en god måte resten av tiden. havets katedral

Yogaen vi gjør på yogatimen skal hjelpe en til å få mer overskudd, få mer innsikt i sine egne handlingsmønstre, for så å kunne styre det til handlinger som er til det beste for de fleste. For å si det veldig forenklet.

En bok som virkelig setter dette i perspektiv, er boken «Havets katedral» av Ildefonso Falcones. Det er en historie fra storhetstiden i Barcelona, og har ikke noe direkte å gjøre med yoga, men yogafilosofi kommer frem gjennom hele boken.

Som for eksempel: Disiplin, moral, etikk, empati, generøsitet, uselvisk arbeide, måtehold, være fornøyd, sette andre foran seg selv, tro på noe større enn seg selv, tro på det gode. Fortalt i en utrolig god historie.

Jeg ga boken til et fadderbarn jeg har, sammen med tur til Barcelona, for å se på Havets Katedral. Jeg tror boken dekket veldig mye av konfirmasjons-undervisningen i tillegg.

Anbefales! Lydboken er også fantastisk.

Utdrag fra omtalen på Tanum.no:

Havets katedral

Nesten 2 millioner solgte eksemplarer i Spania hittil! Solgt til 36 land. HAVETS KATEDRAL gir en fascinerende beskrivelse av Barcelonas storhetstid som livlig sjøfartsby preget av religionskonflikter, krig, pest, enorme sosiale forskjeller og kamp om materiell rikdom. En gripende historie om ukuelig frihetstrang og grenseløs kjærlighet. (Terning 6)

«Magisk.» (Tom Egeland)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*