Quinoasalat med brokkoli og rosiner
350 g quinoa
1 økologisk brokkoli
1 neve rosiner
1/2 -1 dl god olivenolje
Havsalt og pepper
Romanosalat
Røros rømme – eller annen rømme/kesam/veganske alternativer
Grønnkålchips
1 pk grønnkål
1-2 ss olivenolje
Urtesalt eller havsalt
Quinoasalaten kan serveres i store salatblad, som en wrap. Her er det servert med Røros-rømme, med grønnkålchips på toppen før en ruller sammen salatbladet. Det er steingodt!
Fremgangsmåte quionasalat:
Kok quinoa i dobbel mengde væske, ca 12-15 min (litt forskjellig tid på forskjellig quinoa, sjekk om det står noe på pakken). Sil av vannet. Tilsett rå brokkoli i små biter, sammen med rosiner og olivenolje. La stå i 5 min eller mer. Da blir brokkolien mør men ikke overkokt, og rosinene blir saftige. Smak til med salt og pepper.
Fremgangsmåte grønnkålchips:
Vask grønnkål, tørk og riv opp i mindre biter. Vend i litt olivenolje i en bolle. Legg på stekebrett, stek på varmluft på 75 grader i ca 30 min. Vend kålen ca hvert tiende minutt, slik at alt tørker helt. Legg i bolle og ta på salt.
Du kan gjerne skifte ut ingredienser. Ta hva du har, la ikke manglende komponenter i oppskriften stoppe deg, se heller muligheten til å lage noe nytt som du (delvis) har funnet på selv!
I mitt hode er dette en liten smårett. Gjør det til en del av et større måltid. Quinoa-salaten kan serveres med det meste, her med hjemmelaget knekkebrød og stekt Haluomi-ost. Steingodt! Om du ikke har smakt haloumi-ost enda, bør du gjøre det snart. Osten selges i butikker med godt utvalg, inkludert mange Rema-butikker. Skjær osten i 1/2 cm tykke skiver. Ha litt fett i pannen, eks usaltet smør eller ghee. Stek på stekepanne på sterk varme, slik at du får den brune, sprø skorpen.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!