Quinoasalat med brokkoli og rosiner

350 g quinoa quinoa-romanosalat-1
1 økologisk brokkoli
1 neve rosiner
1/2 -1 dl god olivenolje
Havsalt og pepper
Romanosalat
Røros rømme – eller annen rømme/kesam/veganske alternativer

 

Grønnkålchips

1 pk grønnkål
1-2 ss olivenolje
Urtesalt eller havsalt

 

Quinoasalaten kan serveres i store salatblad, som en wrap. Her er det servert med Røros-rømme, med grønnkålchips på toppen før en ruller sammen salatbladet. Det er steingodt!

 

Fremgangsmåte quionasalat:

Kok quinoa i dobbel mengde væske, ca 12-15 min (litt forskjellig tid på forskjellig quinoa, sjekk om det står noe på pakken). Sil av vannet. Tilsett rå brokkoli i små biter, sammen med rosiner og olivenolje. La stå i 5 min eller mer. Da blir brokkolien mør men ikke overkokt, og rosinene blir saftige. Smak til med salt og pepper.

Fremgangsmåte grønnkålchips:

Vask grønnkål, tørk og riv opp i mindre biter. Vend i litt olivenolje i en bolle. Legg på stekebrett, stek på varmluft på 75 grader i ca 30 min. Vend kålen ca hvert tiende minutt, slik at alt tørker helt. Legg i bolle og ta på salt.

 

 

Snacks eller måltid? quinoa-romanosalat-2

Du kan gjerne skifte ut ingredienser. Ta hva du har, la ikke manglende komponenter i oppskriften stoppe deg, se heller muligheten til å lage noe nytt som du (delvis) har funnet på selv!

I mitt hode er dette en liten smårett. Gjør det til en del av et større måltid. Quinoa-salaten kan serveres med det meste, her med hjemmelaget knekkebrød og stekt Haluomi-ost. Steingodt! Om du ikke har smakt haloumi-ost enda, bør du gjøre det snart. Osten selges i butikker med godt utvalg, inkludert mange Rema-butikker. Skjær osten i 1/2 cm tykke skiver. Ha litt fett i pannen, eks usaltet smør eller ghee. Stek på stekepanne på sterk varme, slik at du får den brune, sprø skorpen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*