Knekkebrød

 

 

Knekkebrød finnes i alle varianter. Det jeg liker med dette knekkebrødet, er etterstekingen. Det gjør at frøene blir mye mer sprø, det smaker helt fantastisk! knekkebrød

Ikke vær så nøye! Du kan ha en hovedregel er 6 dl væske, og 11 dl tørt. Ta en del av det tørre som mel, slik at deigen binder seg. Om en har mye frø og grovt, lar en deigen svelle i 15 min før den legges på plate. Det gjør jobben.

 

Ingredienser:

3,5 dl fint rugmel

2 dl lettkokte havregryn

1,5 dl sesamfrø

2 dl gresskarfrø

1 dl linfrø

½ dl solsikkefrø

2 ts salt

6 dl vann

 

 

Fremgangsmåte:

Bland det tørre. Tilsett vann, og rør sammen. La svelle i 15 min (om du har tid). Fordel på bakepapir på to bakeplater (IKKE bruk matpapir om du har tomt for bakepapir – been there done that, hehe) knekkebrød_2

Stek på 160 grader i 60 min. Etter halv steketid, kan du skjære spor i knekkebrødet, så kan de knekkes i kvadrater når de er ferdige. Skift også plass i ovnen da.

Når knekkebrødene er ferdige, ta dem ut og sett temperaturen på ovnen ned til 50 grader. Knekk knekkebrødene opp når de er litt avkjølt.

Sett dem tilbake i ovnen, gjerne på rist, og la tørke i 1-2 timer (det du har tid til). Dette er ikke nødvendig, men jeg synes virkelig at de blir mye bedre da.

 

For ekstra god smak:

Før en setter knekkebrødene i ovnen (første gang), strø havsalt eller fjellsalt over.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*