Knekkebrød
Knekkebrød finnes i alle varianter. Det jeg liker med dette knekkebrødet, er etterstekingen. Det gjør at frøene blir mye mer sprø, det smaker helt fantastisk!
Ikke vær så nøye! Du kan ha en hovedregel er 6 dl væske, og 11 dl tørt. Ta en del av det tørre som mel, slik at deigen binder seg. Om en har mye frø og grovt, lar en deigen svelle i 15 min før den legges på plate. Det gjør jobben.
Ingredienser:
3,5 dl fint rugmel
2 dl lettkokte havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl gresskarfrø
1 dl linfrø
½ dl solsikkefrø
2 ts salt
6 dl vann
Fremgangsmåte:
Bland det tørre. Tilsett vann, og rør sammen. La svelle i 15 min (om du har tid). Fordel på bakepapir på to bakeplater (IKKE bruk matpapir om du har tomt for bakepapir – been there done that, hehe)
Stek på 160 grader i 60 min. Etter halv steketid, kan du skjære spor i knekkebrødet, så kan de knekkes i kvadrater når de er ferdige. Skift også plass i ovnen da.
Når knekkebrødene er ferdige, ta dem ut og sett temperaturen på ovnen ned til 50 grader. Knekk knekkebrødene opp når de er litt avkjølt.
Sett dem tilbake i ovnen, gjerne på rist, og la tørke i 1-2 timer (det du har tid til). Dette er ikke nødvendig, men jeg synes virkelig at de blir mye bedre da.
For ekstra god smak:
Før en setter knekkebrødene i ovnen (første gang), strø havsalt eller fjellsalt over.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!