En kjapp detox for oss matvrak

Flere av oss har en tendens til å ta veldig mye ferie. detox-suppe-sommer

Jeg har den unødvendige evnen at jeg kan spise store mengder. Jeg elsker mat, og jo mer, jo bedre hvis jeg kommer inn på et feil spor. I ferier er det ofte mye god mat.

Når man spiser mye, blir appetitten litt skrudd. Vi spiser på vane, ikke på sult.

Hvis en ender opp i denne situasjonen, kan det være fint å gjenvinne et normalt voluminntak og en sunn, sterk appetitt. I Ayurveda sier vi at vi styrker Agni.

 

Alternative detoxer:

  • Faste frem til kl 12 på dagen.
  • Faste frem til kl 12 på dagen, spis eple de gangene du er sulten. Når du merker at du er virkelig sulten, spis vanlig mat. Benytt gjerne sjansen til da å spise et sunt måltid.
  • En kjapp runde med detox-suppe. Spis detox-suppe til middag en dag, og til frokost/lunch neste dag. Fortsett så med eple til neste måltid(er) helt til du kjenner du er skikkelig sulten.

Et eksempel:

Du er på vei hjem fra ferie. Tenker at du vil i gang med et godt mønster så fort som mulig. Ikke spis frokost. Spis eple når du er skikkelig sulten. Når du kommer hjem, lag detox-suppe. Spis suppen som eneste måltid resten av dagen, og til frokost/lunch dagen etter. Når du blir sulten igjen, spis eple. Når du bli skikkelig sulten, spis annen mat.

Dette vil få deg inn på et bra spor! Du vil bli overrasket hvor lite mat du trenger i forhold til hvor mye mat du har spist den siste tiden.

Kroppen gir igjen riktige signaler på hva den faktisk trenger.

Hvis du vil gjøre yoga i tillegg, velg gjerne en praksis med mye vridninger. Det setter fart på systemet.

En morsom opplevelse.

Lykke til!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*