Rabarbrasuppe med Creme Fraiche og krutonger – perfekt Ayurvedisk dessert

Nå er det rabarbratid, og da er det bare å kjøre på med rabarbra. Det sies at de skal spises frem til St. Hans. rabarbrasuppe

Denne oppskriften er på slump. Dette er et poeng i seg selv, så finner du selv ut hvordan du vil ha det. Med så få ingredienser, fikser alle dette.

Rabarbra har en bitter smak (slik det er kategorisert i Ayurveda). Dette gjør rabarbra fantastisk for å dempe Pitta og Kapha. Søtt demper også Pitta, så rabarbradesserter er helt supert for denne hensikten. Bittert øker Vata, så har du ubalanse Vata, vil du være mer forsiktig med rabarbra.

Jeg er av den oppfatting av at rabarbra er kjempegodt til det meste, og denne suppen er ingen unntak.

 

Ingredienser:

½-1 kg rabarbra

Vann

Sukker

Vaniljestang

Creme fraiche

Melis

 

Fremgangsmåte:

Vask rabarbraen, og ta bort trevler. Trevler er gjerne ytterst og nederst på stilkene. Kutt rabarbraen i tynne skiver. Legg i gryte, og fyll på vann til vannet nesten dekker all rabarbra. Tilsett oppskåret vaniljestang, der du har skrapt ut frøene (som også skal være med). Kok opp, la koke i 3-10 min, alt etter hvordan du liker det. Tilsett 1-3 dl sukker (valgfritt alternativ. Siden rabarbra har en sterk smak, er det «snillest» med hvitt sukker i forhold til smak). Smak til rett mengde.

Bland sammen Creme fraiche, litt melis, og rør inn vaniljestangen som du har fjernet fra suppen.

Server suppen enten lunken eller kald, med creme fraiche på eller ved siden. Blir den servert uten Creme Fraiche, er den vegansk til og med.

Her er suppen servert med krutonger av hjemmelaget croissant. Kan anbefales!

Basisen i croissanter er 1 kg mel til 700 g smør – så om du også synes det er verdt å lage croissanter en gang i blant, finner du helt sikkert oppskrift på nett. Jeg brukte Morten Schankenda sin oppskrift fra en av mine favorittbøker «Om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom».

Lykke til!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*