Tomat og linsesuppe

Denne suppen er genial, for den er en tomatsuppe med masse proteiner, og god næring. Kan fremdeles ha med egg, og/eller brød, men næringsmessig står suppen for seg selv. Noen i huset kommenterer at den er mer melete enn tradisjonell tomatsuppe, men sånn smaker proteiner, sier jeg da. Og minner på at de snart skal på trening og bygge muskler. Denne forklaringen kjøpes i varierende grad.

 

Du kan velge å bytte ut madras karri med grønnsaksbuljong, frisk bladpersille, timian, eller hva du liker.

 

200 g røde linser

2 løk rød/gul

ghee/olje til steking

1 stang stangselleri

2 bokser tomater

Madras karri 1ss (eller annen karriblanding du har)

Salt og pepper

 

 

Slik gjør du:

Stek løk og hvitløk i ghee/olje.

Tilsett krydder-blanding, stek til du får en fin lukt, ikke la det brenne seg.

Tilsett stangselleri, hakket.

Tilsett linser, tomater og vann.

Kok opp. La koke ca 30 min.

Evt kan du gi et kort oppkok, la koke i noen minutter, og så la det stå. Da er suppen så og si ferdig, og du kan servere den neste dag/når du kommer hjem fra jobb/eller noe.

Linsene i seg selv trenger kun 15-20 min koketid, men suppen blir mye bedre når krydderne har fått jobbet seg mer inn.

 

Før det skal spises:

Varm opp suppen. Nå kan du velge om du vil blende den eller ikke.

 

Rett før servering:

Tilsett urter om du ønsker, eks bredbladet persille, timian, gressløk +++ hva du liker.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*