Spikersuppe

 

Jeg kaller den dette, for dette er et forsøk på å få noe ut av et nesten tomt kjøleskap. Den smakte veldig godt etter en lang tur på fjellet. (Det er også veldig Ayurvedisk korrekt å spise når man er virkelig sulten :-))

spikersuppe-2

Ingredienser til to personer:

3 poteter

3 gulrøtter

1 stor løk

1 fedd hvitløk

1 dl mungbønner

Urter

Olje eller smør eller ghee til steking

 

Fremgangsmåte:

Hakk grønnsakene.

Varm opp olje/smør/ghee i en gryte. Stek løk, tilsett hvitløk. Tilsett grønnsakene, urtene og mungbønnene. Tilsett ca 1 liter vann. La koke i ca 45 min. Tilsett 1-2 dl fløte.

 

Jeg brukte en spiseskje av en krydderblanding fra Kjerringgarden som de kaller for «Smør og salatkrydder». Den inneholder: «sitrontimian, bergmynte, grasløk, basilikum, fransk estragon og etasjeblomst». Det er mulig at dette er grunnen til at suppen ble god.

Du kan selvfølgelig tilsette flere grønnsaker, det kan jo bli enda bedre!

spikersuppe

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*