Spikersuppe
Jeg kaller den dette, for dette er et forsøk på å få noe ut av et nesten tomt kjøleskap. Den smakte veldig godt etter en lang tur på fjellet. (Det er også veldig Ayurvedisk korrekt å spise når man er virkelig sulten :-))
Ingredienser til to personer:
3 poteter
3 gulrøtter
1 stor løk
1 fedd hvitløk
1 dl mungbønner
Urter
Olje eller smør eller ghee til steking
Fremgangsmåte:
Hakk grønnsakene.
Varm opp olje/smør/ghee i en gryte. Stek løk, tilsett hvitløk. Tilsett grønnsakene, urtene og mungbønnene. Tilsett ca 1 liter vann. La koke i ca 45 min. Tilsett 1-2 dl fløte.
Jeg brukte en spiseskje av en krydderblanding fra Kjerringgarden som de kaller for «Smør og salatkrydder». Den inneholder: «sitrontimian, bergmynte, grasløk, basilikum, fransk estragon og etasjeblomst». Det er mulig at dette er grunnen til at suppen ble god.
Du kan selvfølgelig tilsette flere grønnsaker, det kan jo bli enda bedre!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!