Nuddelsalat med tofu

Å koke nudler er for meg en vitenskap, for det står ikke spesielt mye instruksjoner jeg forstår på pakkene som jeg kjøper på Norvina. Men her fant jeg en grønn pakke, der nudlene skulle ligge i varmt vann i 10 min. Da ble de kjempegode. Bruk nudler som du selv ønsker, en kan også bytte nudlene med ris.

 

Ingredienser:

Risnudler til 4 personer – varierer hvor mye du skal ha avhengig av hvor mye vann de inneholder allerede. Tenk ca 300-400 g, eller se på pakken

1 løk kuttet i båter

1 fedd hvitløk

Kokosolje til steking

½-1 pk fast tofu (gjerne den stekte fra Norvina)

2 cm ingefær, hakket

Sitrongress, 2 stenger (valgfritt)

½ brokkoli 

1 rød paprika

2 dl ristede cashewnøtter

Soya eller tamari saus

Hoi sin saus (valgfritt)

Bønneskudd

Koriander

Lime

Salt, pepper

 

Fremgangsmåte:

Kok eller legg nudlene i vann, se på pakken.

Stek løk og hvitløk i kokosolje.

Tilsett tofu og en slump tamari eller soyasaus

Tilsett paprika i staver og brokkolibuketter.

Etter noen minutter er alt gjennomstekt.

Tilsett Hoi-sin saus direkte i grønnsaksblandingen om du vil. Det kan også tas på etterpå.

Bland nudlene med grønnsakene, strø over bønneskuddene, hakkede cashewnøtter og koriander.

Alternativt, anrett med nudler underst, grønnsaker og toppingen.

 

Kan spises varm og lun og kald om ønskelig. Alle variantene er kjempegode. Dette kan derfor være en god plan å ha med som lunch!

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*