Humus – masse proteiner og super smak
Jeg mener at det ikke går an å lage en fast oppskrift på humus, fordi det har så mye å si på hvordan flere av ingrediensene er, eks kikertene, tahinien, olivenoljen.
Jeg synes at de beste kikertene er de som jeg har vannet ut og kokt selv. Da har jeg også kokevannet som kan brukes i humusen (selv om noen sier at dette ikke skal brukes)
Noen kjappe huskeregler:
Kikerter kan være veldig varierende i smak og tekstur. Ofte må jeg bruke mye vann for at det ikke skal bli for tørt.
Olivenoljen bør være frisk, og ikke smake så veldig kraftig. Dvs god kvalitet gir alltid gode resultater.
Jeg synes det ofte blir for oljete om det kun brukes olivenolje som væske.
Det er stor forskjell på smak av Tahini (sesampasta). Noen kan være ganske bitre, og andre mer nøtte-aktige. Tar du mer av dette i humusen, forsterkes altså denne smaken.
Sitron: Jeg synes at en kan nesten ha ubegrenset mengde sitron.
Ingredienser:
1 liter ferdig kokte kikerter
Vann fra kikerter, 0,5-2 dl (evt vanlig vann)
0,5-2 dl olivenolje
3 fedd hvitløk
4 ss tahini (eller mer/mindre etter smak)
1 presset sitron
½ hakket chilli eller chillipulver
Fremgangsmåte:
Blend kikerter, tilsett nødvendig væske. Tilsett resten av ingrediensene. Humusen er god når den blir rørt til den har en kremaktig konsistens.
Humus kan brukes til mye. Eks for seg selv, til en salat, til annen mat, og som her, med pitabrød.
I pitabrødene er det salat, tomat, avocado, agurk og humus. I tillegg er det rømme som er laget med en boks rømme, og en boks ananas, og masse pepper.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!