Bulgur med haluomi og to sauser
Dette er en rask middag, du baker grønnsakene i ovnen mens bulguren koker.
Om du foretrekker couscous istedenfor, så kan du bruke det.
Haloumi er en gresk ost som er salt, og kan minne litt på bacon, den blir sprøstekt og brun når en steker den på sterk varme. Selges i mange forskjellige butikker – faktisk.
Ingredienser
1/2 pk bulgur, 250 gram
1/2 dl olivenolje + noen spisesskjeer
1 pakke haloumi
1 paprika
8 små løk, eller 2 større
1 squash
Yoghurtsaus:
2 dl gresk yoghurt
1/2 agurk
2 fedd hvitløk
Eventuelt 1 ts ristet spisskummen
Tomatsaus:
2 bokser tomater i boks (eks go green)
1 løk
1 hvitløk
olje (valgfri)
1 ss rødvinseddik eller balsamico
timian, frisk eller tørket.
2 ts sukker
Del opp grønnsaker i store biter, legg det i en ildfast form, blandet sammen med olivenolje. Bak på 200 grader i 20-30 min.
Kok bulgur etter anvisning på pakken. Ofte er det en del bulgur, og to deler vann, og det skal koke i 25 min. Men sjekk på pakken! Ha noe salt i vannet.
Rasp agurken på et grovt rivjern. La det stå litt, slik at du kan helle av ekstra væske. Bland sammen yoghurt, finhakket eller presset hvitløk, og raspet agurk. Smak til med salt og pepper.
Stek løk og hvitløk til det blir gyldent. Tilsett rødvinseddik/balsamico og la det koke inn. Tilsett tomatene og timian (mindre mengde om det er tørket). La småkoke til det andre er ferdig. Smak til med sukker, salt og pepper.
Skjær opp haloumien i små stykker. Stek haluomien på en varm stekepanne-da vil en få den fine brune skorpen.
Når bulguren er ferdig, tilsett ca 1/2 dl olivenolje og smak til med salt.
Legg bulguren på et fat, legg de bakte grønnsakene på toppen. Server sammen med stekt halouomi, og de to sausene.
Kjempegodt.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!