Yogafilosofi i ferien   

The Bhagavad Gita: A Walkthrough for Westerners. Av Jack Hawleyer et av de store verkene innenfor yogafiolsofi.

Det er en fantastisk bok som er skrevet på en måte slik at vi fra vesten kan forstå den litt bedre. At den i tillegg kommer i lydbok, er jo enda bedre.

Denne kan kjøpes på iTunes, slik at du kan laste den ned og høre den offline. Du kan også bestille den som e-bok på Amazoon.co.uk, eller høre den på audible.co.uk (jeg har prøvd dette, men det gikk ikke så bra for meg. Plutselig stod det «buffering» – selvsagt på det mest spennende).

Forfatteren leser selv, og har en fantastisk stemme.

Dette ansees som en ganske tung bok. Samtidig, hvis du har gått på yogatimer hos oss, vil du se at mye av det vi snakker om, stammer fra filosofien i Bhagva Ghita.51ZIk4izKCL._SX309_BO1,204,203,200_

Hvis du har lest annen Indisk filosofi, vil du også se at de forskjellige tekstene krysser hverandre.

Hvis du har lest Ayurveda, vil du finne masse Ayurveda i denne boken også.

Hvis du har lest annen østlig filosofi, vil du se at det samsvarer i stor grad med det du har lest.

Om du har vært mer på selvutviklings-bøker i forskjellige format, vil jeg mene at dette kan ansees å være ”moren” til alle disse bøkene.

I september kommer Gitte Bechsgaard (PhD) og holder filosofi-workshop hos oss sammen med Jette Berring som underviser yoga. Gitte er fantastisk til å gjøre de filosofiske tekstene jordnære, og aktuelle for oss i dag. Jeg husker en gang sa hun

”You think that the philosophy is dry. It is actually very juicy”.

Om du har tenkt å være med på Gitte sitt kurs 2.-4. september, kan jeg anbefale å varme opp med denne boken. Det er ikke nødvendig, men det er spennende.

God lesning – eller lytting.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*