Chilli sin carne
Dette er altså lignende Chilli con carne, men uten kjøtt (sin).
Kan serveres med ris og avocado og salat. Passer også veldig bra som side-rett til grillmat. Vi har også brukt rester til pasta, for eksempel.
Ingredienser til en stor gryte, 6-8 personer:
Olje/ghee til steking
3 løk
3 fedd hvitløk
6 stenger stangselleri
2 laubærblad
3 ts karve (cumin), stødt
4 ts oregano
Salt, pepper
8 hakkede tomater, eller 2 bokser hermetiske tomater
700 g ferdig kokte kidney bønner (el l)
(disse kan lages ved å legge 3-400 g tørkede bønner i vann natten over, og koke dem i 1-1,5 timer)
Fremgangsmåte:
Stek hakket løk i olje/ghee til det er blankt.
Tilsett hakket hvitløk og finkuttet stangselleri, stek et par minutter til.
Tilsett krydder og tomater. La koke en stund, gjerne ½-1 time. Gjør hva som er praktisk; smaken blir bedre om det står lenge, men det er ikke nødvendig. Tilsett bønnene noen minutter før servering.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!