Chilli sin carne

Dette er altså lignende Chilli con carne, men uten kjøtt (sin).

Kan serveres med ris og avocado og salat. Passer også veldig bra som side-rett til grillmatchilligryte. Vi har også brukt rester til pasta, for eksempel.

 

Ingredienser til en stor gryte, 6-8 personer:

Olje/ghee til steking

3 løk

3 fedd hvitløk

6 stenger stangselleri

2 laubærblad

3 ts karve (cumin), stødt

4 ts oregano

Salt, pepper

8 hakkede tomater, eller 2 bokser hermetiske tomater

700 g ferdig kokte kidney bønner (el l)

(disse kan lages ved å legge 3-400 g tørkede bønner i vann natten over, og koke dem i 1-1,5 timer)

 

Fremgangsmåte:

Stek hakket løk i olje/ghee til det er blankt.

Tilsett hakket hvitløk og finkuttet stangselleri, stek et par minutter til.

Tilsett krydder og tomater. La koke en stund, gjerne ½-1 time. Gjør hva som er praktisk; smaken blir bedre om det står lenge, men det er ikke nødvendig. Tilsett bønnene noen minutter før servering.

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*