Nepesuppe

Jeg smakte nepesuppe første gang på Renaa i Stavanger, og jeg syntes det var utrolig godt. Der serverte de den med bacon.

Siden jeg kjører vegetar, så ble eple et bra alternativ. Det er fint med både norske epler og neper på høsten! nepesuppe

Siden jeg ikke har hatt noen oppskrift på denne suppen, kom jeg frem til dette, som jeg liker veldig godt.

 

Ingredienser:

2 ss ghee eller annen olje/smør

1 løk

1 fedd hvitløk

4 neper

2 poteter

1-1,5 l vann

½-1 dl fløte

 

Fremgangsmåte:

Stek løk i ghee (eller annen olje/smør). Det er viktig at den ikke blir brun, for her prøver vi å holde suppen helt hvit. Tilsett hvitløk etter noen minutter. Tilsett skrelte neper i biter, og skrelte poteter i biter. Rør med en tresleiv. Tilsett ca en liter kokende vann. La koke til alt er mørt, ca 10 – 20 minutt (avhengig av hvor store biter du har laget). Imens kan du skjære eple i små terninger. Hell på litt sitronsaft slik at du unngår at eplene blir brune.

Hell alt fra gryten i en blender, og blend til det er en fin masse. Du kan evt. bruke stavmikser. Bland inn fløte, evt mer vann.

Legg på små biter av eple ved servering.

Hvis du vil at den skal være mer mettende, kan du servere den eksempelvis med kokte puy-linser i en god olivenolje.

De gangene jeg har servert denne til mange, har jeg hatt eplebitene i suppen. Det er også veldig godt, for da blir de «kokt», og får en annen smak. Ser litt kjipere ut. Men det betyr mindre for meg.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*