Turkaker

Dette er de beste kjeksene/kakene jeg har smakt. Til nå.

Det er også masse bra energi i dem.

turkaker

Ingredienser:

250 g romtemperert smør

1,5 dl (valgfritt) sukker

3 egg

2 ts kardemomme

1,5 ts bakepulver

5 dl store havregryn

2 dl lettkokte havregryn

1 plate sjokolade, 70%

2 dl rosiner

1 dl sesamfrø

1 dl gresskarfrø

2 dl fint speltmel

 

Fremgangsmåte:

Rør smør og sukker hvitt.

Tilsett ett egg av gangen.

Bland alt det tørre i deigen.

Hakk sjokolade, og ha i kakene.

Legg deigen på matpapir eller plastfolie, og form den i en 5 cm bred pølse. Legg i kjøleskap i minst 30 min. Skjær opp i 1 cm skiver, og ha på stekebrett.

Dette blir ca 40 kaker på 3 stekebrett.

Stekes i ca 15 min midt i ovnen på 170 grader.

Holder lenge hvis de oppbevares tørt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*