Turkaker
Dette er de beste kjeksene/kakene jeg har smakt. Til nå.
Det er også masse bra energi i dem.
Ingredienser:
250 g romtemperert smør
1,5 dl (valgfritt) sukker
3 egg
2 ts kardemomme
1,5 ts bakepulver
5 dl store havregryn
2 dl lettkokte havregryn
1 plate sjokolade, 70%
2 dl rosiner
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarfrø
2 dl fint speltmel
Fremgangsmåte:
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett ett egg av gangen.
Bland alt det tørre i deigen.
Hakk sjokolade, og ha i kakene.
Legg deigen på matpapir eller plastfolie, og form den i en 5 cm bred pølse. Legg i kjøleskap i minst 30 min. Skjær opp i 1 cm skiver, og ha på stekebrett.
Dette blir ca 40 kaker på 3 stekebrett.
Stekes i ca 15 min midt i ovnen på 170 grader.
Holder lenge hvis de oppbevares tørt.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!