Enchiladas med svarte bønner

Mer tilbehøret gjør retten bedre, men man må ikke ha det. Når det er enkelt, er det også raskere å lage. Veldig godt!Her er encilladasene med guacamole og salat.

I huset vårt er vi enige om at Cheddar-ost er viktig. Helst den man må rive selv. Og mest mulig av den.

 

Ingredienser:

Ghee, usaltet smør, eller olje til steking

1 løk

1-2 fedd hvitløk

½ rød chilli (kan sløyfes) eller ½ ts kajennepepper

1 ts cumin

1 ts koriander

1 ts oregano

1 grønn paprika

1 rød paprika

1 gul paprika

1-2 pakker svarte bønner, eller tilsvarende. Jeg pleier å koke opp store mengder bønner, fryse dem i brødposer. Da kan jeg ta opp akkurat passe mengde til enhver matlaging.

2 dl kremfløte

1-2 pakker cheddarost. Som sagt, ta så mye du synes du fortjener.

1 pakke tortillalefser, 6-8 stk, store eller små, grove eller fine.

 

Fremgangsmåte:

Hakk løk i båter, hakk hvitløk. Stek i ghee/smør/olje. Tilsett krydder. Tilsett paprika i staver. La det steke litt, tilsett bønner. La det hele bli varmt, og tilsett kremfløte. La det koke litt.

Fyll enchilladas med dette fyllet, og strø ost inni før du ruller sammen og legger i en smurt form. Strø resten av osten på toppen av enchilladasene.

Sett i ovnen på 200 grader. Ca 12-15 min, til osten på toppen er gylden.

Mens du venter på at de skal steke seg ferdig, kan du lage guacomole, av avokado, litt løk, hvitløk, salt, pepper og lime.

Server med en salat, guacamole, evt rømme, og tomatsaus (salsa, tacosaus, hjemmelaget eller på glass, det du har lyst på og tid til).

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*