Hasselnøttkaker
Det tar ti minutter å blande dette sammen.
Med andre ord perfekt om du trenger kake til jul. Eller en annen gang.
Bruker du store egg, blir det store flak med kake. Kakene på bildet er laget av små søte økologiske Sirdalsegg, så da fløt ikke kakene ut under steking.
200 g hasselnøtter
150-200 g sukker
80 g smør
2 eggehvitter
Fremgangsmåte:
Hasselnøtter hakkes i blender/foodprosessor. Bland med sukker og smør. Tilsett eggehvite, rør godt sammen.
Sett på bakeplate. Enten med t-skje, eller at du fyller opp i en pose, klipper hull, og sprøyter på platen. Er deigen løs, ha stort mellomrom mellom kakene, slik at de kan flyte utover.
Stek i ca 7 min på 200 grader. La stå litt på platen før de tas av. Hvis ikke kan de henge fast.
Perfekt for seg selv, på tur, men også som en del av dessert.
Jeg ble spurt om å legge den på bloggen, for jeg hadde de med på en yogatime. De var altså fine å spise på vei hjem etter en yogaøkt, fikk jeg høre.
Hei Bodil!
Går det an å bruke Ghee i stedet for smør her?
Astrd
Hei Astrid,
Ja, det går helt sikkert fint. Kanskje du vil ha litt salt i tillegg, siden det ikke er salt i ghee.
Lykke til!
Mvh
Bodil