Misosuppe
Jeg har fått sansen for miso-suppe det siste året. Det er en suppe som er veldig enkel å lage til en person, og perfekt for meg som har hjemmekontor. Tidligere hadde jeg kun smakt den hos noen ”supersunne” folk som levde på streng diett. Opplevelsen da var en brun suppe med overkokte gulrøtter i, men det kan være så mye mer enn det.
Dette er helt sikkert ikke en ren japansk versjon, men den inneholder gode ting som sesamfrø og koriander, noen av mine favoritter.
Grønnsaker tilsettes kokende vann, og miso-paste tilsettes mot slutten. Og vips er suppen ferdig. Miso kan kjøpes i bra dagligvarer, økologiske butikker og flere helsekostbutikker. Jeg liker ”Clearspring”-posen der jeg forsyner meg med en ss miso-pasta pr person, sånn omtrent, lukker posen, og setter tilbake i kjøleskapet. Mange miso-pasta er i porsjoner, det fungerer sikkert like bra.
Ingredienser:
1 ss miso-pasta
¼ pk tofu (om ønskelig)
1 liten stripe kål, vinter eller sommer-type
vermicelli- tynne risnudler, ønsket mengde.
5 små tomater
alfalfaspirer
korianderblad
3 ss sesamfrø
Kok opp vann. Tilsett finstnittet kål og vermicelli. La koke ca 5 min. Tilsett tomater og tofu, la koke ca 3 min. Tilsett miso-pasta. Hell over i en skål. Legg over alfalfaspirer, korianderblad og sesamfrø. Steingodt.
Det kan også varieres med egg. Når grønnsakene har kokt, kan en slippe nedi et egg. En kakker egget over gryten og slipper ned i suppen. Her skal du IKKE røre. Etter 3-5 min er det hvite i egget stivt. En lager egget som et slags posjert egg. Det kan være at egget ”sprer” seg litt i suppen. Det er ikke farlig, om det visuelle ikke er så viktig. Smaken er like god.
Dosha-analyse:
Bra for Pitta:
Bra for Vata:
Bra for Kapha:
Denne salaten er derfor bra for Vata, Pitta og Kapha
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!