Nuddelsuppe med røkt tofu

Det ble veldig godt! Og jeg brukte ikke de «vanlige» ingrediensene som ingefær og koriander, og familien var godt fornøyd med å ikke få det samme som gaaanske ofte før. Andre oppskrifter på bloggen har disse variantene, eks Nuddelsuppe med koriander og sesamfrø.

 

Dette er en variant der jeg har brukt en ferdig pakke med red curry mix. Jeg var veldig skeptisk, da jeg ikke liker halvfabrikat, for ofte så inneholder det en «annen» smak. Denne miksen var fra Blue elephant, kjøpt på Meny. Pakken inneholdt kokosmel (blandes med vann for å få kokosmelk), red curry paste, urter og fish sauce.

 

Ingredienser:

Risnudler til 4 personer – varierer hvor mye du skal ha avhengig av hvor mye vann de inneholder allerede. Ca 300-400 g, eller se på pakken

1 løk kuttet i båter

1 fedd hvitløk

Kokosolje til steking

1 pk red curry mix, eller tilsvarende (se ovenfor)

½-1 pk røkt tofu (selges på Økologisk gård i Stavanger) – eller annen type du liker

2 cm ingefær, hakket

Sitrongress, 2 stenger (valgfritt)

½ brokkoli

1/2 rød paprika

½ grønn paprika

1-2 gulrøtter

Bønneskudd

Lime

 

Fremgangsmåte:

Kok eller legg nudlene i vann, se på pakken.

Stek løk og hvitløk i kokosolje.

Tilsett alt fra pakken, kokosmel/melk, red curry paste, urter, fish sauce. Varm opp til kokepunkt før du

tilsetter tofu, få opp varmen igjen

Tilsett paprika i staver og brokkolibuketter.

Etter noen minutter er alt gjennomkokt. Tilsett bønneskuddene til slutt.

 

Det er ikke bedre om det blir overkokt, så dette går fort (!)

 

Legg nudler i en skål, legg resten over. Strø over sesamfrø, og lime.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*