Nuddelsuppe med koriander og sesamfrø
Denne suppen er fin og frisk, for noen av ingrediensene kan du legge i suppen i din egen suppetallerken. Ikke akkurat rakketforskning å gjøre det slik, men det er veldig godt.
Ingredienser:
1 ss kokosolje eller annen olje
1 løk
2 fedd hvitløk
½ chilli, eller en liten ts chillipaste (fra innvandrerbutikk)
2 stilker sitrongress
1,5-2 l vann
Grønnsaksbuljong
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 liten brokkoli
Noen ss tamarisaus eller soyasaus
3 ss hakket frisk ingefær
1 potte koriander (jeg synes at vi aldri får nok koriander)
1 pose bønnespirer
½ pk vårløk
Sesamfrø
Lime
400 g risnudler
Fremgangsmåte:
Løk i små biter, stekes i kokosolje el annen olje til blankt. Tilsett hvitløk, chilli og hakket sitrongress – bruk den myke kjernen, og kanskje litt til fra det området. Tilsett 1,5 liter kokende vann, og grønnsaksbuljong. Når det koker, tilsett risnudler. La koke som anvist på pakke. Når det er et par minutter igjen av koketid til risnudlene, tilsett paprika og brokkoli i små buketter.
Tilsett soyasaus/tamarisaus og hakket eller revet ingefær like før servering.
Server suppen sammen med bønnespirer, lime, finhakket vårløk, koriander og sesamfrø.
Kjempegodt!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!