Bakt rødbetsuppe

For mange er det vanskelig å finne retter med rødbeter som er gode. Jeg har ihvertfall lett lenge, og har etterhvert klart å komme frem til noe jeg liker.

Når vi baker rødbeter, epler og løk, blir smaken på suppen ganske anderledes, og mye bedre enn om de ikke var bakt – synes jeg.

Supper kan kanskje bli litt kjedelige, men da gjelder det å ha noe topping som en liker.

Ingredienser: bakt-rødbetsuppe

3 rødbeter

12 sjalottløk, eller 3 løk

2 røde løk

1 fedd hvitløk

3 epler

1-2 ts timian eller en bunt friske timian

Grønnsaksbujlong

 

Tilbehør:

Ristede og saltede gresskarkjerner

Rømme/Creme Fraiche

Ristede valnøtter

Puy-linser eller andre små linser

 

 

Fremgangsmåte: bakt-rødbetsuppe-m-rømme

Suppe:

Bak grønnsakene i ovn i ca en time på 180 grader. Dette kan gjerne gjøres dagen før.

Stek bakt løk og rødbeter i ghee, tilsett hakket hvitløk og timian. Tilsett ca 0,7-1 liter vann og kjøttet til de bakte eplene. La koke i ti min.

 

Ristede gresskarkjerner:

Varm opp en stekepanne, legg på gresskarkjerner. Rør hele tiden til de begynner å «poppe». Ta av, og tilsett noe salt på dem.

Samme fremgangsmåte om du også ønsker ristede valnøtter.

 

Puy-linser (eller andre linser):

Små linser tilsettes vann, ca 2 ganger mer vann enn linser. Kok i ca 15-20 min, avhengig av hva type linse du har valgt. Ta av vannet, tilsett en god olivenolje og salt.

 

Alternativet med den fine fargen:

Bland creme fraiche eller rømme i suppen. Kjempegodt!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*