Pasta med spinat og tomat

spinat-og-tomat

Vegansk versjon uten fløte og parmesan

Verdens enkleste middag sannsynligvis, og du trenger ikke å ha noen friske ingredienser lagret (med det utgangspunkt at tomater holder seg fryktelig lenge…). Dette er med andre ord en fin middag når en kommer sent hjem fra helgetur, eller når det er totalt tomt i kjøleskapet.

Dette var retten som gjorde at jeg lærte å like spinat (for 15 år siden…). Kombinasjonen tomat og spinat var grunnen.

Det er mettende og veeeldig sunt.

 

Ingredienser:

1 pakke frossen spinat

4-5 tomater

½ chilli (om ønskelig)

½ dl fløte (om ønskelig)

Kidney bønner, svarte bønner eller azukibønner, tilsvarende en pakke.

Salt og pepper

Speltpasta

Parmesan om ønskelig

 

 

Fremgangsmåte:

Speltpasta:

Kokes som anvist på pakken.

Spinatsaus:

Varm opp en pakke frossen spinat på svak varme. Når dette koker, tilsett bønner. Når de er varme, tilsett opphakkede tomater (og evt chilli). La koke i ca 5 min.

Hvis du ønsker fløte, tilsett rett før servering.

Alternativt kan en kutte ut bønner, men servere kokte puy-linser med god olivenolje på siden.

 

Serveres med parmesan.

Kjempeenkelt og kjempegodt!

 

Tips:

Bønner smaker best når de er vannet ut og kokt selv –synes jeg. Jeg koker 250 gram tørre bønner på en gang, og fryser dem «flate» i brødposer. Dermed kan jeg ta de frossede bønnene rett oppi spinaten. Å lage bønner på denne måten koster kanskje 2-3 kroner (!).

spinat-og-tomat-m--parmesan

Uten fløte, med parmesan

 

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*