Pasta med spinat og tomat
Verdens enkleste middag sannsynligvis, og du trenger ikke å ha noen friske ingredienser lagret (med det utgangspunkt at tomater holder seg fryktelig lenge…). Dette er med andre ord en fin middag når en kommer sent hjem fra helgetur, eller når det er totalt tomt i kjøleskapet.
Dette var retten som gjorde at jeg lærte å like spinat (for 15 år siden…). Kombinasjonen tomat og spinat var grunnen.
Det er mettende og veeeldig sunt.
Ingredienser:
1 pakke frossen spinat
4-5 tomater
½ chilli (om ønskelig)
½ dl fløte (om ønskelig)
Kidney bønner, svarte bønner eller azukibønner, tilsvarende en pakke.
Salt og pepper
Speltpasta
Parmesan om ønskelig
Fremgangsmåte:
Speltpasta:
Kokes som anvist på pakken.
Spinatsaus:
Varm opp en pakke frossen spinat på svak varme. Når dette koker, tilsett bønner. Når de er varme, tilsett opphakkede tomater (og evt chilli). La koke i ca 5 min.
Hvis du ønsker fløte, tilsett rett før servering.
Alternativt kan en kutte ut bønner, men servere kokte puy-linser med god olivenolje på siden.
Serveres med parmesan.
Kjempeenkelt og kjempegodt!
Tips:
Bønner smaker best når de er vannet ut og kokt selv –synes jeg. Jeg koker 250 gram tørre bønner på en gang, og fryser dem «flate» i brødposer. Dermed kan jeg ta de frossede bønnene rett oppi spinaten. Å lage bønner på denne måten koster kanskje 2-3 kroner (!).
Så kjekt med bra oppskrifter du deler! Og takk for en fin introduksjon til yoga hos deg for 11 år siden, veldig kjekt. Ha en fin dag 🙂
🙂