Pasta med asparges og mascapone

Pasta er bra for (tynnslitte) nerver, sies det i Ayurveda. Da skjønner en hvorfor en liker så godt pasta, den gjør oss rolig og glad! Derimot er det litt kostbart for bilringene for oss som ikke er steintynne. Men veldig bra for dem som trenger å legge på seg.

Uansett, av og til må det spises – for det er jo supergodt. Og det er sunt å spise variert. Nå er det aspargessesong, så da er det bare å få det spist i kombinasjon. Dette hadde vi da vi hadde Teacher Training helg i mai. Alle var veeeldig fornøyd med denne, Glenn foreslo at han kunne flytte inn hos oss permanent hvis han fikk sånn hver dag.

Retten tar like lang tid som det tar å koke pasta – det kan de fleste klare!

 

Ingredienser:

1 pk /500 g linguini, Jacobs. Eller en annen type

1 pk 250 g mascapone

Grønne asparges, ønsket mengde. Vi hadde ca 15 stk

1 liten pakke spinat

4 vårløk

Skall og saft fra ½ økologisk sitron

1 pk pinjekjerner (velg mengde du vil ha)

salt, pepper

 

Fremgangsmåte:

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Brekk aspargesen der den naturlig brekker. Kutt av så det blir fint avkapp. Stek på panne i ghee eller meierismør, 5-10 min, avhengig av tykkelse.

Rør sammen mascapone, sitronskall og sitronsaft og salt og pepper.

Når pastaen er kokt, sil av vann, og rør inn mascaponeblanding. Rør inn spinat.

Legg på et fat, med asparges, vårløk og pinjekjerner på toppen. Server med en olivenolje og salt og pepper.

 

Fantastisk godt!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*